Primer kreativnog radnog prostora: Google kancelarije u Londonu

08.12.2011. | 24 sata

Kompanija Gugl (Google) je u predstavništvu u Londonu otvorila još jedan sprat, čiji futuristički enterijer više podseća na kuću Velikog Brata nego na radno okruženje.

Inženjeri u Guglu moraju da smišljaju brilijantne ideje, a kako bi im olakšao posao Gugl je odlučio da im obezbedi kreativni radni prostor. Po svemu sudeći ovakav enterijer bi trebalo da bude pun pogodak.

Guglovo predstavništvo u Londonu ima tri sprata, ali je ta kompanija prošle nedelje otvorila renovirani L4 sprat, čiji enterijer važi za jedan od najmodernijih u svetu.

Soba za sastanke opremljena je neobičnim foteljama, a hodnici izgledaju kao delovi broda Enterprajz iz čuvene naučno fantastične serije Zvezdane staze. Zaposleni mogu igrati bilijar i video igre tokom pauze. Na raspolaganju su im i teretana, izolovana muzička soba u kojoj mogu da sviraju bubnjeve i gitaru, gledaju TV.
 
- Zapošljavamo najbolje i najpametnije inženjere u Velikoj Britaniji i želimo da ih okupimo u kreativnom, opuštajućem i uzbudljivom okruženju - rekao je Nelsom Metos, potpredsednik tehničkog odeljenja u Guglu.

Jedinstveni izgled poslovnog prostora ima za cilj da zaposlene drži na najvišem mogućem nivou. S obzirom da su ideje ključna stvar u Guglovom poslovanju, neki od zidova u hodnicima napravljani su kao velike table na kojima zaposleni mogu da zapišu svoje ideje.
 
Hrana i tečnost takođe su dostupni zaposlenima u baru i četiri restorana u kojima služe čak i suši, a sve je besplatno.

- Naše iskustvo pokazuje da udobni i zanimljivi radni prostori podstiču kreativnost i otvorenost - rekao je Metos.

Linkovi:

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 21.01.2021.
Sve je to lepo, ali ne rešava uzrok nego po...
mile 20.01.2021.
Na slici mnogo lepo izgleda.
Milan 08.01.2021.
Možete li mi zamjeniti lezaj u pumpe grunst...
Zvonko 05.01.2021.
Pa godina 2020 je prosla, ja zivim na zapad...
Darko 05.01.2021.
Kada bi se odbili svi zahtevi za legalizaci...