Festival svetske arhitekture - World Architecture Festival (WAF)

06.10.2011. | Gradjevinarstvo.rs

Festival svetske arhitektureWorld Architecture Festival (WAF), najveći svetski, živi, inkluzivni i interaktivni globalni arhitektonski događaj, vraća se u Barselonu četvrtu godinu zaredom od 2. do 4. novembra 2011. godine u Centre Convencions Internacional Barcelona (CCIB), a u okviru njega održaće se i najveće svetsko arhitektonsko takmičenje - The World Architectural Festival Awards.

WAF je ključni događaj u međunarodnom arhitektonskom kalendaru i privukao je više od 5.000 delegata iz celog sveta. WAF nagrade ponovo će biti u žiži festivala sa projektima kao što je estonsko pozorište, fudbalska škola u Sovetu – Južna Afrika, hotel drvo u Švedskoj, bambus poslovni prostor u Indiji ili njujorška pokretna galerija od 281 projekta koji su objavljeni na ovogodišnjoj listi WAF kandidata.

Projekti koji su ove godine prijavljeni, uprkos problematičnoj ekonomskoj situaciji u pozadini, ističu neprekidnu potrebu za inovativnim objektima koji koriste materijale i tehnike gradnje koji mogu da odgovore praktičnim, estetskim i ekonomskim zahtevima.

Objekti koje su projektovale priznate arhitekte kao što su Zaha Hadid i Foster + Partners pojavljuju se među objektima manjih/manje poznatih biroa. Svaki biro takmičiće se ravnopravno prilikom uživog prezentovanja svog projekta na međunarodnim takmičarskim panelima i pred delegatima festivala.

Renomirani žiri, kome će na takmičenju 2011. predsedavati Majkl Sorkin (Michael Sorkin), direktor Michael Sorkin Studio New York, ujediniće se pred finale Festivala i dodeliti svoje glasove kako bi se odlučilo koji projekat će biti krunisan titulom Svetski objekat 2011. - World Building of the Year 2011.

Niz ključnih adresa, seminara, izložbi, prezentacija i društvenih događanja teći će uporedo sa glavnim takmičarskim programom na Festivalu. Svaki projekat koji je ušao u uži izbor biće izložen na glavnoj izložbi.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Ujka Vasa 20.10.2020.
Bojler je odličnog kvaliteta. Vreme je da ...
mile 15.10.2020.
Lepsa je nasa na Slaviji.
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...