IZOLACIJA-468X60-BANNER

"Zlatiborski car" novi dragulj Zlatibora

09.01.2023. | Gradjevinarstvo.rs

"Zlatiborski car" će biti prvi luksuzni kondo hotel na Zlatiboru. Okružen čuvenim zlatiborskim borovima i brezama biće smešten iznad crkve, u ekskluzivnom delu koji se zbog blizine centra (500m), u isto vreme mirnih ulica i bogatog zelenila, već naziva zlatiborskim Dedinjem.

Zlatiborski car će se nalaziti u blizini centra, okružen zelenilom

"Zlatiborski car" će se nalaziti u blizini centra, okružen zelenilom (Foto: Zlatiborski car)

Ove godine vreme putovanja od Beograda do Zlatibora biće skraćeno na 120 minuta, a urađen je i projekat kraka auto-puta koji prolazi ispod Zlatibora, pa će se uskoro stizati za svega 90 minuta od centra Novog Beograda. Očekivani povraćaj investicije je 8,5 godina kod uobičajenih, do svega 5-6 godina kad su najbolje turističke sezone u pitanju.

Ovaj objekat visokog stila i koncepta po ugledu na Alpske Chalete imaće 80 kondo apartmana, 5 deluxe penthaus apartmana i 1 kraljevski, 3 brza lifta od kojih jedan panoramski i podzemnu garažu. Svaki apartman ima terasu, a pogled se pruža na sve planine i celo mesto, uključujući jezero i Tornik. Jedna od važnijih osobina je da ne postoji mogućnost da neki novi objekat zakloni pogled jer je ispred "Zlatiborskog cara" javna površina, a iza njega zeleni pojas.

Gosti će moći da uživaju u spa&wellness centru na 700m2 koji uključuje bazen za plivanje od 120m2, 5 vrsta sauna, slanu sobu, teretanu, relaks sobe, a tu je i neizostavna masaža. Objekat će funkcionisati kao klasični hotel i putem recepcije će nuditi sve usluge gostima.

Spa&wellness centra na 700 kvadrata

Spa&wellness centar na 700 kvadrata (Foto: Zlatiborski car)

Studiji i apartmani će imati sigurnosna vrata, hrastov parket, spuštene plafone sa integrisanim osvetljenjem i klimatizacijom, tuš ili đakuzi kadu, sanitarije i keramiku vrhunske inostrane proizvodnje, drvene i kamene zidne obloge, dok će se u penthausima naći i kamini od mermera. Radi ekonomičnijeg korišćenja predviđeni su smart sistemi za daljinsku kontrolu.

"Zlatiborski car" će imati salu za konferencije sa 120 mesta, manje sale za sastanke, kao i restoran visoke klase koji uključuje terasu na poslednjoj etaži sa koje se pruža divan pogled na čitav Zlatibor.

Restoran sa terasom na poslednjoj etaži

Restoran sa terasom (Foto: Zlatiborski car)

Za izgradnju objekta biće korišćeni najkvalitetniji materijali, a kombinacija drveta i prvoklasnog mermera savršeno se uklapa u planinski ambijent odišući toplinom i elegancijom. Vrhunska izolacija kamenom vunom obezbeđuje uštedu energije, dok će se za grejanje koristiti toplotne pumpe i gasni kotlovi. Objekat će imati arterski bunar sa vodom za piće i mini solarnu elektranu na krovu.

Dnevna soba apartmana

Dnevna soba apartmana (Foto: Zlatiborski car)

Ovakav spoj modernog i alpsko-planinskog tradicionalnog stila i savremenih završnih materijala i instalacija izrazito je tražen u svetu.

Svi prostori uključujući i loundž bar sa kaminom, recepciju i spa centar imaju stalni dotok svežeg planinskog vazduha bogatog jodom koji poboljšava zdravlje i imunitet čineći sve goste aktivnim.

Zašto je ovo dobra investicija

Sportski i zdravstveni turizam u visokoj premijum ponudi su okosnica daljeg razvoja mesta. Lokalno ovaj deo predstavlja najznačajniju tačku centra Zlatibora, a turistima je primamljiv zbog blizine jezera, mira i najvećeg broja očuvanih borova.

Svake godine raste broj sportista koji borave na Zlatiboru. Ove i sledeće godine se završava izgradnja 20 zatvorenih i otvorenih terena za pripreme sportista, a u planu je i grejani, zatvoreni stadion po FIFA standardima za 8.000 gledalaca.

Uživanje u loundž baru, a sve usluge su dostupne putem recepcije

Uživanje u loundž baru, a sve usluge su dostupne putem recepcije (Foto: Zlatiborski car)

Sve je veći broj turista, pa je najavljena gradnja novog kraka Gold gondole ka Čigoti, kao i golf terena svetskog takmičarskog nivoa kod međustanice gondole i Ribničkog jezera čime će ovaj turistički centar imati sve predispozicije za privlačenje svetskih džet-set klijenata prerastajući u pravo mondensko mesto. Staza za ski trčanje kao i obližnji mali aerodrom za biznis džet avijaciju koji se nasipa će doprineti ekskluzivnosti, a Ribničko jezero će dobiti uređenu plažu što će ga činiti najvišim jezerom za kupanje u Srbiji.

U toku su radovi na probijanju puta do aerodroma Ponikve, kojim će se za 20-30 minuta stizati do centra Zlatibora i biće gotov tokom ove ili sledeće godine.

Važno je napomenuti da Zlatiboru nedostaju hoteli sa 4 ili 5 zvezdica, a "Zlatiborski car" je po oceni relevantnih arhitekata stilski i po izabranom kvalitetu i sistemskim rešenjima bar za klasu bolji od sličnih koji se nalaze na ovoj planini. On pripada maloj grupi vrhunskih i veoma traženih objekata koji se svuda prvi traže ili kupuju.

Ovakvi objekti privlače goste veće platežne moći

Ovakvi objekti privlače goste veće platežne moći (Foto: Zlatiborski car)

Ovakvi objekti svuda u svetu privlače turiste višeg platežnog nivoa (IT stručnjaci, sportski i umetnički radnici, dijaspora, poslovni ljudi, stranci...), kao i renomirane hotelske ino grupe koje ih uzimaju u franšizu.

Konačno, objekti ovog stila i nivoa su za svakog kupca sigurno ulaganje u budućnost jer pored traženosti dugo drže uloženu vrednost, isplaćuju sami sebe kroz poslovanje i veću cenu izdavanja znatno brže i postaju markantni orijentiri elegancije i prefinjenosti, što ih uvek, u svim vremenima čini traženim.

Detaljnije informacije i slike na +381 65 3667755 (Mobil/Viber/WhatsApp) i web sajtu zlatiborskicar.rs.

 

Komentari: 2

Megi 17.01.2023 10.06.11

Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajcarskim alpima!

Stanko 14.01.2023 18.16.26

Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno prelepo...svetski! Da se ponosimo našom najlepšom zlatnom planinom.

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;