IZOLACIJA-468X60-BANNER

Mihajlović: Neophodno izgraditi koridore

02.06.2014. | RTS

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je sa ambasadorom Turske Mehmetom Kemalom Bozajem o unapređenju privredne saradnje dve zemlje, izgradnji infrastrukture i značaju završetka izgradnje Koridora 10 i Koridora 11 za povećanje obima trgovine i tranzita kroz Srbiju.

U saopštenju se navodi da su turske kompanije zainteresovane za povećanje kapaciteta za prevoz robe srpskom železnicom, budući da je investitor iz te zemlje većinski vlasnik Kontejnerskog terminala Luke Bar.

Zbog velikog broja svojih državljana, koji putujući iz zapadne Evrope i prolaze kroz Srbiju, Turska je veoma zainteresovana da pomogne Srbiji u naporima da se poveća bezbednost u saobraćaju, dodaje se u saopštenju.

Bozaj je predstavio Mihajlović planove turskih investitora za izgradnju odmorišta pored auto-puta, kod Aleksinca, koje će doprineti smanjenju broja saobraćajnih udesa i podstaći razvoj turizma.

Kad je reč o vazdušnom saobraćaju, dogovoreno je da se dozvole za turske aviokompanije produže do 30. juna, a u međuvremenu će se voditi intezivni pregovori između Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije i Turske, uz posredovanje Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Na sastanku je dogovoreno i da se nastave razgovori o realizaciji projekata rehabilitacije i izgradnje puteva u Raškoj oblasti, kako bi se pronašao finansijski najpovoljniji aranžman za Srbiju, dodaje se u saopštenju.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;