INFONET-468X60-BANNER

Energetski efikasna rešenja u industriji čelika

15.05.2014. | Gradjevinarstvo.rs

„Ruukki“, evropski proizvođač i snabdevač čelika, po prvi put u Srbiji prikazaće svoje Raex čelike otporne na habanje i Optim čelike visoke čvrstoće na 58. Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća u Beogradu (12-16. maj 2014).

Ova finska kompanija za proizvodnju čelika, kroz inovacije i proizvodnju energetski efikasnih čeličnih rešenja, koja smanjuju energetske troškove krajnjeg korisnika proizvoda ili rešenja, odgovara na rastuće potrebe svojih klijenata za energetskom efikasnošću.

- Odgovaramo na sve veće interesovanje naših kupaca na ovom polju kroz inovacije i proizvodnju energetski efikasnih čeličnih rešenja koja smanjuju energetske troškove krajnjeg korisnika proizvoda ili rešenja – rekao je g. Roman Kaiser, potpredsednik „Ruukki“-ja i zadužen za prodaju za Nemačku i Centralnu i Istočnu Evropu. - Upotreba specijalnih „Ruukki“ čelika pomaže da krajnji proizvodi budu lakši, obzirom da je potrebno manje materijala, što zauzvrat znači veću nosivost, manju potrošnju goriva i nižu emisiju ugljen-dioksida, zajedno sa dužim životnim vekom proizvoda.

„Ruukki“ nudi širok spektar energetski efikasnih proizvoda i usluga za proizvođače materijala za obradu, građevinske i rudarske opreme i saobraćajni sektor.

„Ruukki“ specijalni proizvodi od čelika su Raex čelici otporni na habanje i Optim čelici visoke čvrstoće. Čelici otporni na habanje „Ruukki“ Raex koriste se za mašine i opremu za rad u najzahtevnijim okruženjima. Raex čelici štite strukturne delove od habanja i oštećenja i smanjuju troškove popravke mašina za izgradnju puteva i rudarskih mašina, na primer. Čelici visoke čvrstoće Optim koriste se u, na primer, opremi za podizanje, kao što su dizalice za visinske radove, kao i kiperima. Korišćenje Optim čelika može smanjiti debljinu materijala i težinu kran nosača i drugih delova do 20%. Ovo pomaže da se povećaju performanse proizvoda. Optim čelici imaju dobre radne karakteristike i odličnu glatkoću i kvalitet površine.

Do 2050. godine, svetska populacija će verovatno porasti na devet milijardi, a do 2035. potrošnja energije će takođe porasti za 50%. Globalni izazovi porasta stanovništva, povećanja energetske regulative i cena stvaraju potrebu za energetskom efikasnošću. Čelik je održiv, prilagodljiv materijal, koji poseduje mogućnost reciklaže i višekratne upotrebe.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;