INFONET-468X60-BANNER

Novi Bečej: Fiskultura u toplom

06.02.2014. | Dnevnik

Zajedničkim snagama lokalne samouprave, Mesne zajednice Novi Bečej i Osnovne škole "Josif Marinković" renovirana je fiskulturna sala u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Sala za fizičko vaspitanje dece u prethodnom periodu bila je zapuštena, sa lošim grejanjem, pa je njeno održavanje bilo otežano i skupo. Ulaganja su usledila, pre svega, da bi se uvelo efikasno grejanje, kako bi đaci mogli da vežbaju u toplom prostoru, ali i da se smanje troškovi. Takođe, prelakiran je parket, ofarbana vrata, obloženi i okrečeni zidovi.

Predsednik Skupštine opštine Novi Bečej Saša Maksimović kaže da lokalna samouprava ima nameru da u narednom periodu ulaže u sve vidove prosvete.

- Počeli smo sa dečijim igralištima, sada polako prelazimo na sportske sale. Nemamo na raspolaganju velika sredstva, ali mislimo da ih pametno uložimo – poručuje Maksimović.

On dodaje da je u izradi više projekata i da je akcenat stavljen na one koji se tiču energetske efikasnosti, što podrazumeva zamenu svih prozora na školama i samim tim uštedu na računima za grejanje.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;