INFONET-468X60-BANNER

Završena projektna dokumentacija za video-nadzor u Subotici

22.01.2014. | E-kapija

Projektna dokumentacija za video-nadzor devet raskrsnica u Subotici, gde treba da se postavi 14 kamera je završena. Dokumentom je obuhvaćena celokupna bezbednost građana, a ne samo po pitanju saobraćaja. Direkcija za izgradnju grada u narednom periodu trebalo bi da raspiše javnu nabavku za izbor izvođača radova, prenosu RTV YU eco.

U Savetu za bezbednost saobraćaja kažu da je obezbeđeno šest miliona dinara za celokupan projekat i da kamere biti postavljene na svim važnijim raskrsnicama, a sve u cilju smanjenja saobraćajnih prekršaja.

Dugoočekivani video-nadzor biće postavljen ove godine, ako je verovati Savetu za bezbednost saobraćaja u gradu. Novac je obezbeđen, ostalo je da se sprovede javna nabavka i kamere postave na sve bitne raskrsnice i na nekoliko javnih površina kako se više ne bi nanosila milionska šteta gradu od krađe saobraćajnih znakova, šahti, uništavanjem javnih objekata. Građani smatraju da postavljanjem video-nadzora poboljšaće se i bezbednost građana.

Cilj je da se poboljša opšta bezbednost i spreče saobraćajni prekršaji. Kamere će biti postavljene na sledećim raskrsnicama: Frane Supila i Somborskog puta, Beogradskog puta i ulice Aksentija Marodića, Đure Đakovića, Maksima Gorkog i Senćanskog puta, zatim, na raskrsnici Horgoškog i Kanjiškog puta, Senćanskog i Bajnatske ulice, na Karađorđevom putu, Tgu Sinagoga i ulicama Vase Stajića i Korzo.

U Savetu kažu da na inicijativu saobraćajne policije u gradu imaju u planu da kupe uređaj kojim će moći da se testiraju vozači na drogu. Ovogodišnji budžet Saveta iznosi oko 20 miliona dinara.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;