Drugi Think Space konkurs u ciklusu Money: Culture & Society

17.01.2014. | Super Prostor

Nakon uspešno sprovedenog prvog iz serije tri ovogodišnja Think Space konkursa, koji se pod krovnom temom Money/Novac bavi razvijanjem strategija i konceptualnih projekata na rubu arhitekture, nalazimo se u jeku drugog u nizu pod nazivom Culture & Society, čiji rok za predaju radova je 31. januar 2014.

 

Sažetak konkursnog zadatka

Trenutno postoji potreba za redefinisanjem arhitektonske prakse. Ova težnja izrodila se iz finansijske krize koja je uzrokovala pokretanje pitanja pristupa socijalne i kulturne pozicije. Arhitekti, dizajneri i umetnici ponovno osveštavaju političke implikacije svojih aktivnosti te kako ih mogu koristiti za stvaranje nove stvarnosti. Subverzija tržišnih vrednosti i obnovljeni interes za različitie kulturne projekte mogu biti od pomoći pri definisanju novih gledišta zasnovanih na kulturnim kontradikcijama. U isto vreme ona sadrže fascinantnu mogućnost (re)konstrukcije sistema iz temelja. Kako to menja svakodnevni kulturni život u gradu? Kako se gradovi prilagođavaju novim ekonomskim modelima reagujući na konstantne promene u kojima živimo?

Žirator konkursa Culture & Society je Pedro Gadanho, arhitekt i kustos za savremenu arhitekturu Muzeja moderne umetnosti u Njujorku (MoMA). Pre nego što se pridružio MoMA-i Pedro je bio aktivan na područjima arhitekture, predavanja, pisanja i kuriranja izložbi. Gadanho ima MA i PhD iz arhitekture, mnogostruko je nagrađivan za svoj rad, a bio je i urednik "bukazinea" BEYOND, kao i glavni kustos mnogih izložbi vezanih za savremenu arhitekturu.

Rok za predaju radova produžen je do 31. januara 2014. Više o tehničkim uslovima, rokovima, načinu učešća na konkursu Think Space – Culture & Society saznajte na web sajtu Think Space.

Rokovi:

  • Late Bird Fee 75 EUR – do 31. januara 2014.
  • Predaja radova 31. januara 2014.
  • Objava rezultata 18. februara 2014.

Nagrade:

  1. nagrada 1000 EUR
  2. nagrada 700 EUR
  3. nagrada 350 EUR

Nagrađene i odabrane radove prethodnog konkursa Territories u ciklusu Money pogledajte ovde.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Шумадинац 10.11.2017.
Олакшано издавање грађ. дозвола и уређени к...
Шумадинац 10.11.2017.
Ово није могло да се дефинише пре ИКЕА-е, и...
Dusko 08.11.2017.
Moja firma se bavi termoizolacijom i sa pur...
Darko 08.11.2017.
Dokle god se ne krene sa ozbiljnim rušenjem...
Nije bitno ko pokreće ovo bitno je da se ra...