INFONET-468X60-BANNER

Nova dvorana za šampione

04.12.2013. | Beobuild

Na inicijativu Atletskog saveza Srbije u januaru 2013. počela je realizacija projekta prve atletske dvorane u Beogradu. Prva faza gradnje je završena, a u toku je tenderska procedura za drugu fazu gradnje. Očekuje se da naredne zime atletska dvorana primi prve sportiste.

 

Atletika kao jedan od bazičnih sportova nikad nije imala idealne uslove, a posebna prepreka sportistima je nedostatak adekvatnih uslova za treniranje tokom zimskog perioda. Podstaknuti nedavnim uspesima naših atletičara, ponovo je pokrenuta inicijativa za izgradnju ovog objekta. San o realizaciji zatvorene atletske dvorane u Beogradu je praktično decenijski cilj koji se konačno realizuje. Projekat je podržalo Minstarstvo za omladinu i sport kroz finansijska sredstva od skoro 5 milona evra, a zemljište za dvoranu je ustupilo Ministarstvo odbrane.

Nova atletska dvorana nalazi se u Bulevaru Oslobođenja, a u okviru kasarne "General Jovan Mišković" Vojne akademije u Beogradu. Radi se o kombinovanom atletskom objektu koji se prostire na preko 7.000 kvadrata i omogućuje izvođenje treninga i takmičenja u trkačkim, ali i tehničkim disciplinama.

Dvorana će po završetku posedovati 4 staze dužine 200m sa polukružnim nagibima, koji su inače standard za staze ove dužine na zatvorenom. Od tehničkih disciplina atletičarima će biti dostupa staza za skok u dalj kao i troskok, zatim prostor za skok sa motkom i skok u vis, kao i prostor za bacanje kugle.

Dvorana će biti uskladjena sa standardima "Svetske atletske organizacije" i svojim sadržajima zadovoljavaće uslove za organizaciju nacionalnih takmičenja i Balkanijade. Za te potrebe objekat će posedovati i tribine sa kapacitetom od 1500 sedećih mesta. Plan je takođe da se u prateće prostorije u okviru dvorane u kasnijoj fazi presele kancelarije "Atletskog saveza Srbije".

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;