INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Obrenovac: Uskoro rekonstrukcija Sokolskog doma (video)

26.11.2013. | Gradska opština Obrenovac

Predstavnici Gradske opštine Obrenovac obišli su Sokolski dom i tom prilikom objavili da je raspisana javna nabavka za rekonstrukciju ovog objekta. Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković rekao je da početkom godine napravljen plan rekonstrukcije Sportsko-kulturnog centra "Obrenovac" sa svim pratećim objektima.

- Do sada smo uspeli da rekonstruišemo krov na bazenima, zamenimo filtere na unutrašnjem bazenu i počinjemo zamenu filtera za letnje bazene. Rekonstruisali smo binu u pozorišnoj sali posle trideset godina koja sada izgleda sjajno. Sada je na redu rekonstrukcija Sokolskog doma. Prilikom posete Muzičkoj školi "Vatroslav Lisinski" obećali smo im da će ovde dobiti prostor za nesmetan rad i ovde će se preseliti učenici čim se radovi završe. Otvoren je postupak javne nabavke i on traje trideset dana i ukoliko ne budemo imali žalbe realno je da se odmah nakon novogodišnjih praznika krene sa radovima. Sveobuhvatna obnova svih objekata koji su stari više decenija su naš prioritet, uz izgradnju novih. U tenderu je tražena i fasada ka novoj fiskulturnoj sali u Prvoj obrenovačkoj osnovnoj školi, tako da će sama okolina biti uređena s obzirom da je taj deo fasade potpuno oronuo – kazao je Čučković.

Željko Jovetić, predsednik Skupštine gradske opštine Obrenovac, rekao je da u Obrenovcu postoji mnogo neiskorišćenog prostora koji je uglavnom u istom stanju kao i Sokolski dom.

- Sokolski dom je prvi prioritet u ovom trenutku i raspisan je tender za rekonstrukciju ovog objekta. Nećemo dozvoliti da se izgradi fiskulturna sala, a da ovaj objekat bude u stanju u kom je danas. U samom Sokolskom domu moći će da se održavaju skupštinska zasedanja, da bude smeštena muzička škola, da se održavaju sportski treninzi i da se sala koristi za venčanja – rekao je Jovetić.

Direktor JP Sportsko-kulturni centar "Obrenovc" Petar Jovičić istakao je da će se i ova rekonstrukcija obaviti profesionalno i da se nada da će u zakonskom roku biti izabran izvođač radova.

- U toku ove godine obavili smo tri velike rekonstrukcije i ovo je četvrta koju započinjemo u Sportsko-kulturnom centru. Do sada smo uradili krov na bazenima, binu u pozorišnoj sali, kao i zamenu filtera na unutrašnjim, a u toku je zamena filtera na spoljašnjim bazenima. Rekonstrukcija Sokolskog doma je od velikog značaja, kako za sam Sporsko-kulturni centar tako i za sam grad – kazao je Jovičić.

Pomoćnik predsednika opštine  Dragan Blažić apelovao je na obrenovačke privrednike da uzmu učešća u ovom projektu, jer je vrednost javne nabavke skoro sedam miliona dinara.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;