INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Društvena odgovornost kao neophodan sastojak za prevazilaženje krize

24.06.2009. | Trimo

Trudeći se da da sopstveni doprinos zajednici u kojoj posluje, kompanija Trimo Inženjering nastavila je akcije iz segmenta društveno odgovornog poslovanja. Samo u proteklih mesec i po dana, kompanija je stručnim predavanjima i novčanim donacijama pomogla Nedelju arhitekture, 35. Jupiter konferenciju, kao i humanitarnu organizaciju za borbu protiv droge Reto – Ima nade.

Kao kompanija koja podstiče inovativno razmišljanje različitih generacija i na različitim područjima, Trimo Inženjering je povodom organizovanja četvrte Beogradske internacionalne nedelje arhitekture (BINA), novčano podržao rad Društva arhitekata Beograda i Kulturnog centra Beograda.

Sa željom da sa razvojem Trimo Inženjeringa doprinese i razvoju lokalne zajednice, kompanija je u okviru društveno odgovornog poslovanja donirala i vatrootporne krovne panele u vrednosti od 2.000 evra za pokrivanje skladišnog prostora srpske filijale međunarodne humanitarne organizacije Reto – Ima nade, koja pomaže obolelima od bolesti zavisnosti da svoje probleme prevaziđu radnom terapijom, i da prodajom svojih rukotvorina obezbede dalji rad organizacije, ali i vlastitu budućnost po izlečenju.

Takođe, nastavljajući tradiciju, kompanija je novčano pomogla i 35. Jupiter konferenciju na Mašinskom fakultetu, informišući stručnu javnost o uspostavljenim standardima kvaliteta i izvrsnosti u poslovanju.

»Generalno, kompanije u doba krize manje su u mogućnosti da daju čisto novčane priloge za različite društveno-korisne ciljeve, ali zato je kriza šansa za razvoj složenijih vidova društveno-odgovornog poslovanja i međusobnog povezivanja kompanija i stručnih institucija, što može roditi projekte od velikog značaja za trajni razvoj zajednice u kojoj poslujemo,« izjavio je Damir Kočan, direktor Trimo Inženjeringa.

Trimo Inženjering je odredio sebi za cilj da doprinese upoznavanju šire javnosti sa savremenim tokovima u arhitekturi, zato i podržava inicijativu da priznati stručnjaci, odabrani od strane Društva arhitekata Beograda, prisustvuju manifestaciji u periodu od 26. juna do 4. jula 2009. u Kulturnom centru Beograda i drugim centralnim gradskim galerijama i prostorima.

»Samo kroz temeljnije sagledavanje i preispitivanje trenutne arhitektonske scene Srbije i poređenje sa aktuelnim zbivanjima u svetu može da se poboljša naš odnos prema njegovim građevinama, urbanim ambijentima, urbanom dizajnu i svim onim malim i velikim ‘stvarima’ koje doprinose stvaranju arhitekture i atmosfere Beograda kao žive evropske prestonice,« izjavio je Vladimir Kovačević, direktor projektovanja u Trimo Inženjeringu, povodom četvrte Beogradske internacionalne nedelje arhitekture.

U okviru manifestacije organizatori su planirali brojne izložbe, predavanja arhitekata Zorana Radojčića, arhitekata iz Rumunije i Bugarske, Biljane Aranđelović iz Austrije, Michaela Diema i nemačkih i bečkih biroa,  iz švajcarske Christ & Gantenbein Architects i Wim Eckert e2a, kao i Jan Jongert, 2012 architecten iz Holandija, brojne radionice koje će uključiti i najmlađe.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


PROMO TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;