INFONET-468X60-BANNER

Dom "Moša Pijade" obnovnjen posle tri decenije

21.08.2013. | Politika

U Domu za nezbrinutu decu "Moša Pijade" na Voždovcu, sve miriše na novo. Na tri sprata, u kojima borave mališani i tinejdžeri bez roditeljskog staranja, od sedam do 18 godina, kompletno su sređena kupatila, instalacije, prednji spoljašnji deo zdanja podignutog pre 56 godina...

U prostorije su "ušle" i polovne fotelje, natkasne i ogledala, dar hotela "Kontinental", a za koji mesec bi te stolice mogle da dobiju novo ruho, jer je opština Voždovac obećala upravi doma da će finansirati nabavku sto metara štofa. Spisku stvari neophodnih za kutak štićenika ovog doma nema kraja. Rukovodstvo je već napravilo novi plan uređenja koji su pre dva meseca prosledili direktoru Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine pod čijim okriljem radi dom.

- Posle tri decenije u domu su kompletno renovirani vodovodno-kanalizaciona mreža, svih 30 kupatila i ve-ce kabina. Obnovili smo i pročelje fasade koja je pod silinom vetra često otpadala. Sada čekamo zeleno svetlo za nastavak renoviranja. Jer, podovi su oštećeni od prethodnih radova, ni parket više nije dobar, zreo je za hoblovanje, a ravni deo krova prokišnjava. Problematična je i stolarija, jer je stara više od 30 godina – nabraja Milanka Karavdija, rukovodilac doma "Moša Pijade". 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;