INFONET-468X60-BANNER

"Zelenilo-Beograd" uređuje skver u Makenzijevoj ulici

12.07.2013. | E-kapija

Radnici "Zelenila" rade na uređenju skvera na uglu ulica Borislava Pekića i Makenzijeve, koji treba da bude završen do kraja jula. Sanacija dečjeg igrališta sa obnovom postojećeg zelenila zahvata površinu od ukupno 700 kvadratnih metara.

Nakon uklanjanja starih i dotrajalih elemenata – staza, ivičnjaka i dečjih rekvizita započeta je izgradnja novog parka, koji će dobiti novi asfalt i specijalnu gumenu podlogu. Novi ivičnjaci već su postavljeni duž zelenih površina koje se graniče sa platoom, kao i vrteška, klackalica i ljuljaška, a cela površina parka biće ograđena. Ulaz u park biće omogućen iz sva četiri pravca, a najveća kapija će služiti za ulazak interventnih vozila. Kao dodatna mera zaštite zelenih površina postaviće se i metalni stubići.

- Kada je u pitanju Vračar i njegove zelene mikrolokacije, posebno je važno da se one urede, ozelene i iskoriste na najbolji način, jer ova opština ima najmanje zelenih površina, kako ukupno tako i po broju stanovnika. Uređenje i najmanjeg kutka zato ima dodatni značaj i za nas predstavlja motiv više da ih uredimo tako da ne predstavljaju samo vizuelni ukras nego i mesta na kojima će odrasli i deca naći svoju oazu – rekao je Vladimir Bogićević, v. d. generalnog direktora "Zelenila – Beograd".

Travnjak će se prostirati 300 kvadrata, krošnje postojećih stabala biće uređene, ukloniće se i dva fiziološki prezrela, a na mestu jednog od njih zasadiće se novo stablo platana.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;