INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Investicije u oblasti logistike u Vojvodini

06.06.2013. | E-kapija

Izradom Interaktivne mape logističkog potencijala AP Vojvodine, koja je za korisnike dostupna putem Interneta, učinjen je veliki korak napred u logističkom smislu. Investitorima koji posluju na teritoriji Vojvodine, ili žele da ulože kapital, obezbeđeno je da brzo i efikasno, klikom na kompjuteru, dođu do najvažnijih informacija i podataka važnih za njihov posao, a za šta su ranije bile potrebne nedelje.

Ovo je istakao predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić u Privrednoj komori Vojvodine, prilikom predstavljanja tog značajnog dokumenta. Organizacija predstavljanja Mape poverena je Pokrajinskom sekretarijatu za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

Domaćin prezentacije, pokrajinski sekretar za privredu zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin istakao je da je Mapa logističkog potencijala APV - dokument koji omogućava efikasne razgovore sa stranim partnerima.

- Unapređenje logistike predstavlja naš strateški prioritet, a mapa ima veliki značaj za AP Vojvodinu i za Republiku Srbiju - rekao je Vasin.

Doc. dr Mirjana Kranjac, sekretar pokrajinskog Saveta za logistiku u Sekretarijatu predočila je javnosti značaj dokumenta i predstavila mapu, koja sadrži podatke o železničkoj i drumskoj infrastrukturi, mape reka i kanala, luka, opis svih logističkih centara u Vojvodini i kapaciteta luka. U njoj su predstavljeni podaci koji odražavaju potencijal logističkog centra: od površine, strukture vlasništva, blizine saobraćajne i komunalne infrastrukture, postojanja planske dokumentacije (generalnih, opštih i detaljnih planova regulacije), mehanizacije i skladišnih kapaciteta.

Interaktivnu mapu logističkog potencijala AP Vojvodine možete pogledati OVDE.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;