INFONET-468X60-BANNER

"Trimo inženjering" počinje proizvodnju novih sendvič panela sa ispunom od poliuretana

29.05.2009. | Beta

Kompanija za proizvodnju vatrootpornih krovova i fasada "Trimo inženjering" iz Beograda najavila je da će ovih dana početi proizvodnju novog izolacionog sendvič panela za potrebe prehrambene, farmaceutske i biotehničke industrije.

- Počinjemo proizvodnju sendvič panela sa ispunom od poliuretana, a planirana proizvodnja te nove vrste panela iznosi oko 30% dosadašnje godišnje proizvodnje vatrootpornih panela na liniji, čiji je godišnji kapacitet više od milion kvadrata - rekao je direktor te kompanije Damir Kočan.

On je istakao da iako je poliuretanski panel prisutan na srpskom tržištu, "Trimov" novi proizvod, kao i paneli sa ispunom od mineralne vune koje proizvodi "Trimo inženjering", jedini su domaći paneli koji imaju sertifikat o usaglašenosti sa evropskim standardom EN 14509:2006.

- To znači da i proizvodnja i proizvodi ispunjavaju evropski standard kojim su propisani zahtevi za industrijsku proizvodnju krovnih i fasadnih sendvič panela, odnosno da su bezbedni za ljudsku upotrebu - kazao je Kočan.

Prema njegovim reccima, "Trimovi" proizvodi iz Srbije moći će da se izvoze i na tržište Evropske unije, a za početak, plan je da se paneli plasiraju na tržište zemalja Jugoistočne Evrope.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;