INFONET-468X60-BANNER

Novo igralište u Bloku 70a

03.08.2012. | Press

Stanari Bloka 70a na Novom Beogradu do kraja avgusta dobiće novi park, dečje igralište i teretanu na otvorenom. Ekipe „Zelenila" uveliko rade na uređenju zelene površine u ovom bloku.

- Površina obuhvaćena radovima zauzima oko 3.700 kvadratnih metara, od čega će 2.800 kvadrata biti pod zelenilom, dok će pod čvrstom podlogom biti 850 kvadrata. U toku je izgradnja dečjeg igrališta, fitnes teretane na otvorenom i oko 450 kvadratnih metara betonskih staza. Najmlađi sugrađani uživaće u igri na novom dečjem igralištu sa sedam rekvizita, ljuljaškama, klackalicama, vrteškama, penjalicom i raketom. Na celoj površini postaviće se crvene gumene ploče, a igralište će biti ograđeno - kaže Gordana Miljojković, tehnički koordinator u „Zelenilu Beograd".

Ona dodaje da će na prostoru predviđenom za teretanu na otvorenom biti postavljeno pet fitnes sprava, ispod kojih će biti gumene ploče.

- Jedan deo zelene površine izdvojen je i za izgradnju „kutka za miran odmor", sa dva stola za šah, gde će uživati najstariji sugrađani. Radovi na ozelenjavanju površine planirani su za jesenji period, kada će se posaditi 12 stabala javora, dok će se obnova travnjaka izvršiti setvom trave na površini od 2.200 metara kvadratnih - kaže naša sagovornica.

Na čitavoj površini koja se uređuje biće postavljeno 13 klupa sa naslonom i sedam bez naslona, a za obezbeđivanje čistoće predviđeno je postavljanje pet đubrijera.

- Građevinski radovi biće završeni u drugoj polovini avgusta. Za ovu vrstu radova izdvojeno je oko osam miliona dinara - kaže Miljojkovićeva.

Povezane vesti:

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;