INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Druga faza rekonstrukcije TE "Kostolac B" počinje 1. aprila

27.03.2012. | Tanjug

Druga faza rekonstrukcije bloka B u termoelektrani "Kostolac" počeće 1. aprila, a na tom poslu će u narednih sedam meseci biti zaposleno oko 1.000 radnika i desetine firmi iz zemlje i inostranstva.

U Kostolcu je počela montaža skela za spoljne radove na elektrofilterima, kao i za unutrašnje radove na kotlovskom i cevnom sistemu. Počeli su da pristižu i kamioni sa opremom, mašinama i rezervnim delovima, a na gradilište su stigli i kineski partneri koji će raditi na izgradnji sistema za odsumporavanje.

Rekonstrukcija će, kako objašnjavaju u toj firmi obuhvatiti modernizaciju kotla, parovoda, elektronapajanja, elektrofitlera i sistema za regulaciju.

Drugi projekat koji treba da bude realizovan u Kostolcu je izgradnja sistema za odsumporavanje dimnih gasova za blokove B1 i B2 čija je vrednost procenjena na 130,5 miliona dolara.

To postrojenje treba da bude izgrađeno iz sredstava kineskog kredita, a deo posla koji će realizovati kineski partner obuhvatiće projektovanje, izradu i isporuku i montažu delova za to postrojenje.

U okviru tog projekta osim sistema za odsumporavanje dimnih gasova, biće izgrađeni kanali, ventilatori, pripadajuća oprema, absorberi za svaki blok sa pripadajucom opremom, kao i sistemi za otpadne vode, istovar krečnjaka i za obradu i pripremu krečnjaka sa mlinovima i pratećom opremom i oprema za merenje.

Izgradnja deponije gipsa u Kostolcu, čija je vrednost procenjena na 10 miliona dolara, neće biti realizovana iz kineskog kredita, već iz sredstava privrednog društva "Kostolac", ističu u tom preduzeću.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;