INFONET-468X60-BANNER

Dnevna svetlost i prirodna ventilacija ključne za nedavno otvorene VELUX CarbonLight kuće

05.09.2011. | Gradjevinarstvo.rs

Strategija dizajniranja nedavno završenih CarbonLight kuća predstavljena je polovinom avgusta u Rothwell-u, Kettering, Velika Britanija, uz prisustvo gradonačelnika Kettering-a, lokalnih zvaničnika i partnera koji su učestvovali u ovom projektu.

Vrhunac u dizajnu dve kuće sa 0% emisije ugljen dioksida, koje čine deo VELUX Model kuće 2020 projekta, je taj da su one potpuno prilagođene principima Aktivne kuće, koji se odnose na energetsku efikasnost i jednostavnost stanovanja.

Ove kuće će aktivno promovisati zdravlje i blagostanje stanara, stvarati osećaj zajedništva i apelovati na zaštitu životne sredine, kroz dostizanje 70% redukcije ugljen-dioksida, dok se ostatak od 30% koristi za poboljšanje energetske efikasnosti.

Projektni partner HTA Arhitekte je na inovativni način koristio građevinsku tehnologiju, dnevnu svetlost i ventilaciju da bi smanjio potrošnju energije i proizveo zdravu unutrašnju klimu. Svi ovi elementi će doprineti da CarbonLight kuća bude atraktivno mesto za život. Nacrt za ovu kuću je pobedio na prestižnom konkursu Britanske kuće 2010. za Inovaciju u građevinskoj tehnologiji.

Pročitajte više (eng) - link

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;