INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Obuka menadžera za energetsku efikasnost 8. juna u Beogradu

02.06.2011. | Tanjug

Grad Beograd i Centralno-evropski forum za razvoj (CEDEF) organizovaće 8. juna prvu obuku "Energetski menadžeri u javnoj upravi - zgradarstvo". Tronedeljna obuka je namenjena energetskim menadžerima opština i javnih gradskih preduzeća i ima cilj da ukaže na načine za racionalnije korišćenje energije u gradskim i industrijskim objektima.

To je prva zvanična obuka koju će organizovati vlasti Beograda, saopštili su organizatori.

Skupu povodom početka obuke će prisustvovati pomoćnik ministra za infrastrukturu i energetiku Miloš Banjac, gradski arhitekta Dejan Vasović i generalni sekretar Komiteta Srbije Svetskog saveta za energetiku Miodrag Mesarović.

S obzirom da se više od 50% ukupne potrošnje energije odnosi na zgradarstvo, efekti obuke direktno će se videti kroz ostvarene uštede u energiji na nivou opština i javnih gradskih preduzeća.

Uštede na godišnjem nivou za grad kao što je Beograd mogu iznositi više miliona evra.

Predavači su stručnjaci sa Univerziteta i iz ministarstva, a polaznici će posle obuke polagati test za dobijanje sertifikata grada Beograda.

Prema saopštenju, Beograd je prvi grad koji preuzima aktivan odnos u edukaciji budućih energetskih menadžera u opštinama, stvarajući uslove da to zvanje bude zvanično proglašeno posle donošenja novog zakona o energetici.

Zakon o energetici treba da ozvaniči uvođenje energetskog menadžmenta na lokalnom nivou specijalizacijom stručnih kadrova u oblasti upravljanja potrošnjom energije u opštinama.

Očekuje se da na taj način budu stvoreni bolje uslove za punu primenu mera energetske efikasnosti i racionalne potrošnje energije, navedeno je u saopštenju.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;