INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Grad Beograd finansira zamenu fasadne stolarije u četiri vrtića na Paliluli

22.03.2011. | eKapija

Grad Beograd finansiraće kompletnu zamenu fasadne stolarije u palilulskim vrtićima "Veseljko", "Pahuljica", "Boško Buha" i "Slavujak", u kojima boravi oko 1.150 mališana. Prema najavama gradske sekretarke za dečju zaštitu Ljiljane Jovčić, svi projekti za tekuće i investiciono održavanje su završeni, a u toku je proces raspisivanja tendera za izvođača radova, kome će biti ponuđeno da zameni dotrajale drvene prozore i vrata u sva četiri objekta.

– Ponuđači će imati mogućnost da konkurišu za sve ponuđene vrtiće i time ćemo napraviti značajnu uštedu, jer se podrazumeva da ćete dobiti povoljniju cenu ukoliko se radi više objekata u isto vreme. Očekujemo da ćemo najkasnije za 60 dana imati izvođača koji će krenuti sa radovima kako bi oni do septembra i prijema novih mališana bili završeni. Nova stolarija obezbediće bolju izolaciju, uštedu toplotne energije i bolje zagrevanje samih objekata, a biće urađeno i osvežavanje fasada – izjavila je za Beoinfo Ljiljana Jovčić i dodala da grad dosta pažnje posvećuje investicionom održavanju, kako bi svoj deci obezbedili bolje uslove za boravak i rad u vrtićima.

Vrtići kojima predstoji obimno uređenje nalaze se na Karaburmi i u naselju Kotež, dok je "Slavujak" ujedno i najveća predškolska ustanova na Paliluli koja brine o 500 mališana. U vrtiću "Boško Buha" na Karaburmi svakodnevno boravi 250 dece, dok u "Veseljku" i "Pahuljici" u Kotežu dnevno bude i po 200 mališana.

– Fasadna drvena stolarija u svim objektima je dotrajala i stara više od 30 godina, a površina koja će biti zamenjena u modernu aluminijumsku stolariju jeste oko 2.000 kvadratnih metara za sva četiri objekta. Planirano je da se po izboru izvođača radova svi objekti rekonstruišu u isto vreme, da se radovi inteziviraju vikendom i tokom letnjeg perioda kada je prisutnost dece manja, kao i da se deca ne iseljavaju iz objekta – kaže za Beoinfo Radmila Brekić, direktorka PU "Boško Buha", i ističe da će ova investicija grada značajno smanjiti troškove grejanja u narednoj sezoni.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


VEKA-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;