INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Hoće li toranj u Pekingu ipak biti dovršen?

26.08.2010. | Gradjevinarstvo.rs

Zgrada kineske televizije CCTV-a u kojoj je predviđen i hotel, a koji je u potpunosti izgoreo pre zvaničnog otvaranja početkom 2009. godine, možda će ipak biti spasen. Trenutno se uklanjaju čelični fasadni delovi dok je betonska konstrukcija izgleda ostala u dobrom stanju.

Arhitekta Ole Scheeren koji je ovu zgradu projektovao zajedno sa kolegom Rem Koolhaas-om, rekao je da veruje da zgrada može biti spasena.

Uklanjanje ukrasnih i svih čeličnih delova koje je uništila vatra za sada se odvija nezavisno od sudbine koja će zadesiti celu zgradu. Prve pretpostavke jesu da će betonska konstrukcija moći da bude zadržana i rekonstruisana.

Nema još nikakvih informacija o tome koliko dugo bi rekonstrukcija mogla da traje, ali se nagađa da će to biti skoro onoliko vremena koliko je trebalo da zgrada bude podignuta i skoro završena.

Zgrada je izgorela u danima posle kineske Nove godine početkom prošle godine. Tada je zalutala petarda-raketa upalila novu zgradu a kineski zvanični mediji ignorisali su veliku buktinju u centru grada. Broj osuđenih za incident do danas se popeo na 29 ljudi.

O celom događaju pisali smo u vreme dešavanja incidenta i možete pročitati više detaljana linku:

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;