INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Raskinut ugovor o privatizaciji Savremenog doma

06.07.2010. | Biznis

Agencija za privatizaciju raskinula je ugovor o prodaji kruševačke drvnoprerađivačke industrije "Savremeni dom", saopštilo je Međuopštinsko veće Saveza samostalnih sindikata u Kruševcu.

U obrazloženju takve odluke Agencija je navela da novi vlasnik, beogradska kompanija "Idea projekt", nije ispunila ugovorene obaveze o kontinuitetu proizvodnje i ispunjavanju socijalnog programa.

Kako je kazao predsednik Međuopštinskog sindikalnog veća u Kruševcu Milenko Mihajlović, raskidom kupoprodajnog ugovora "Savremeni dom" je dobio šansu da kroz radni stečaj sprovede reorganizaciju i izbegne bankrotstvo.

Odluku o detaljima sprovođenja stečajnog postupka i reorganizacije Privredni sud u Kraljevu trebalo bi da donese 30. jula.

"Savremeni dom" je privatizovan u junu prošle godine kada ga je na petoj aukciji kupila kompanija "Idea projekt" po početnoj ceni od 92,7 miliona dinara, uz obaveznu investiciju od 23 miliona dinara.

Novi vlasnici su nakon ulaska u posed obavestili javnost da su svi objekti i oprema fabrike pod hipotekom, da su dugovanja firme premašila deset miliona evra i da je njen račun blokiran za 75 miliona dinara.

Najveći poverioci "Savremenog doma" su republička i gradska javna preduzeća, pa su očekivanja gradske vlasti da bi po tom osnovu država mogla preuzeti najveći deo imovine. To bi bi gradu Kruševcu omogućilo da potencijalnim investitorima ponudi oko 33 hektara industrijskog infrastrukturno opremljenog zemljišta koje je u posedu te fabrike.

U "Savremenom domu" trenutno radi 89 radnika od nekadašnjih 800, a sadašnji i bivši zaposleni od firme potražuju oko 23 miliona dinara na ime zaostalih plata.

Vidi druge vezane vesti na tagu ispod.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


PROMO TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;