INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Tender za pristupne saobraćajnice Novom savskom mostu

07.11.2018. | S. B. M. | Novosti

Zbog izgradnje Novog savskog mosta, u planu je i izgradnja pristupnih saobraćajnica sa novobeogradske strane. Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala je tender za tehničku dokumentaciju za izvođenje radova na izgradnji saobraćajnica i javnih površina sa infrastrukturom na području priobalja reke Save u granicama projekta „Beograd na vodi" - Novi Beograd.

Na raskrsnici Zemunskog puta, kojim sada saobraćaju tramvaji kada siđu sa Starog savskog mosta, i Ulice Vladimira Popovića u planu je izgradnja kružnog toka. Odavde će se graditi krak koji će voditi ka Ušću, odnosno Bulevaru Mihajla Pupina. Drugi krak napraviće se do Bulevara Zorana Đinđića, koji će biti praktično produžen skoro do savske obale. Novom ulicom biće spojeni i Bulevar Vladimira Popovića sa Milentija Popovića, odnosno Bulevar Zorana Đinđića biće produžen za 435 metara. Ovakvo saobraćajno rešenje biće direktna veza centralnih delova Novog Beograda sa Novim savskim mostom. U planu je i rekonstrukcija dvokolosečne tramvajske pruge u dužini od 500 metara.

Objektima koji se nalaze na trasi buduće saobraćajnice sledi rušenje.

Ukupan rok za izgradnju je 305 kalendarskih dana, računajući od dana uvođenja izvođača u posao. Ko će saobraćajnice graditi znaće se za desetak dana kada Direkcija donese odluku.

Pri gradnji ulica obavezna je i sanacija terena, pošto ova lokacija nije bezbedna zbog zaostalih neeksplodiranih sredstava. U tenderskoj dokumentaciji piše da je „sistemski zagađena različitim vrstama ubojitih sredstava od bombardovanja tokom Prvog, a naročito Drugog svetskog rata". Zato će biti potrebno da se obavi pirotehnički nadzor i magnetometrijsko snimanje, kako bi se utvrdilo ima li ovde neeksplodiranih naprava.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


hiCAD
hiCAD
NOVI SAD
www.hicad.biz

LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

BAUDER
BAUDER
NOVI BEOGRAD
www.bauder.rs

ČELIK
ČELIK
BAČKI JARAK
www.celikdoo.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;