INFONET-468X60-BANNER

Novo građevinsko ruglo u Beogradu: Zgrada široka jedva 5m

26.10.2018. | B92

Gradska građevinska inspekcija, zajedno sa komunalnom policijom, izašla je juče (25.10.208) na teren i zatvorila gradilište u Ulici Cvetanova ćuprija – Krivošijska kod broja 20M, na opštini Zvezdara, na kojem se gradi zgrada široka tek nekoliko metara i nalazi se tik uz drugu, već izgrađenu zgradu.

Građevinski stručnjak Goran Rodić izjavio je da se postavlja pitanje zbog čega se čeka da se napravi ovolika zgrada pa da inspekcija reaguje. Govoreći o zatvaranju gradilišta nelegalnog objekta na Zvezdari, za koji je naveo da je reč o tipičnom primeru urbanističkog haosa i divlje gradnje, Rodić je upitao zbog čega se čeka da se izgradi šest-sedam spratova pa nadležni organi tek onda reaguju.

- Očigledno je reč o sprezi vlasti i sudstva i jedna vrsta korupcije - naveo je on.

Iako su juče (25.10.2018) nadležni organi naveli da je reč o nelegalnom objektu koji se odmah može rušiti, Rodić kaže da nije baš tako i kazao da je vrlo teško da se krene sa rušenjem sada jer je objekat u fazi ozakonjenja i dok je u toj fazi ne može da se sruši.

- Kad bude stavljen pod krov naći će se put da se ozakoni - kaže Rodić.

Rodić kaže da će po novom Zakonu o planiranju i izgaradnji inspekcijski poslovi biti na nivou grada i da bi pod hitno morali da se preduzmu koraci kako ovako nešto ne bi dalje divljalo po Beogradu.

Prema njegovim rečima, u ovom konkretnom slučaju teško da će moći da se primene odredbe novog zakona jer je sve rađeno po starom zakonu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;