INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Raspisan tender za rekonstrukciju cevovoda u Sopotu - Vrednost radova 60 miliona dinara

15.10.2018. | eKapija

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala je tender za izvođenje radova na rekonstrukciji cevovoda u Sopotu, od rezervoara  „Živanović" do centra naselja. Ponude se dostavljaju do 8. novembra, a procenjena vrednost radova je 61 milion dinara.

Rekonstrukcija postojećeg čeličnog cevovoda prečnika 200mm podrazumeva njegovu zamenu novim cevima prečnika 250mm, čiji je radni vek projektovan na 50 godina. Kako navode iz Direkcije, stari čelični cevovod je u lošem stanju i tokom eksploatacije je došlo do njegovog oštećenja, te je doneta odluka da se on zameni u dužini od 1.962 metra. Trasa cevovoda, od rezervoara „Živanović" do raskrsnice ulica Kneza Miloša i Miloslava Vlajića, ostaje nepromenjena i na njega će biti povezani svi postojeći sekundarni vodovi.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Naselje Sopot snabdeva se vodom iz bunara sa izvorišta Bulin potok, odakle se voda transportuje cevovodom koji je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda rekonstruisala pre dve godine. Time je obezbeđen maksimalan kapacitet dovoda vode u sadašnjim uslovima snabdevanja. Kao buduće trajno rešenje planira se priključenje naselja na beogradski regionalni sistem, kada će snabdevanje iz bunara biti ukinuto, a bunari će biti korišćeni samo za vanredne potrebe.

Prema Studiji o snabdevanju vodom prigradskih opština predviđeno je da se kroz regionalni vodovod Makiš-Mladenovac, osim naselja Sopot, snabdevaju i potrošači u Mladenovcu i u 23 usputna naselja, među kojima su Resnik, Pinosava, Beli Potok, Zuce, Kaluđerica, Boleč, Leštane, Vinča, Ritopek, Vrčin, Grocka.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


LORENCIC
LORENCIC
BEOGRAD-ZEMUN
www.lorencic.rs

WEST BALKANS MACHINERY
WEST BALKANS MACHINERY
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.wbm.rs

MERIS
MERIS
BEOGRAD-PALILULA
www.meris.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;