INFONET-468X60-BANNER

Izgradnja auto-puta Ruma-Šabac i brzog puta Šabac-Loznica već u prvoj polovini 2019. godine?

05.09.2018. | Tanjug

Izgradnja auto-puta Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac-Loznica, koji će graditi azerbejdžanska kompanija Azvirt, mogla bi da počne već u prvoj polovini sledeće godine, konstatovano je na prvom sastanku Radne grupe za realizaciju tog projekta.

- Srbija i Azerbejdžan imaju prijateljske i dobre ekonomske odnose, a posao koji započinjemo nastavak je dogovora koji su postigli predsednici Srbije i Azerbejdžana. Projekat saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica od velikog je značaja za Srbiju i zadatak radne grupe je da pripremi sve za realizaciju projekta i da on bude realizovan na vreme - rekla je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, koja je predsedavala sastanku Radne grupe.

Ona je dodala da će se u narednom periodu paralelno raditi na zaključivanju sporazuma u vezi sa finansiranjem ovog projekta i na izradi projektno-tehničke dokumentacije, u čemu će učestvovati i Azvirt, saopšteno je iz Kabineta potpredsednice Vlade.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Ambasador Azerbejdžana Eldar Hasanov rekao je da je doneta odluka da se Srbiji dodeli kredit od 210 mil EUR i da je azerbejdžanska strana spremna da pomogne u pripremi projektno-tehničke dokumentacije.

Zajednički su konstatovali da bi radovi na izgradnji mogli da počnu u prvoj polovini sledeće godine.

Novi put koji će povezati Rumu, Šabac i Loznicu biće nastavak brze saobraćajnice Novi Sad-Ruma, odnosno Fruškogorskog koridora.

Ukupna dužina ove saobraćajnice je oko 80 kilometara, od čega je 25 kilometara dužina budućeg auto-puta Ruma-Šabac, a brze saobraćajnice Šabac-Loznica 55 kilometara.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;