IZOLACIJA-468X60-BANNER

Naložene vanredne inspekcije na gradilištima u Beogradu

30.08.2018. | N1

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić naložio je da od danas (30.08.2018) krenu vanredne inspekcije na svim gradilištima u Beogradu, kako bi se utvrdilo da li rade po svim standardima i zakonskim procedurama koje moraju da poštuju. On je to izjavio nakon što je juče (29.08.2018) obišao mesto gde se obrušio zid na gradilištu između ulica Sarajevske i Kneza Miloša u Beogradu, na mestu stare Ambasade SAD.

Kako je navedeno u saopštenju Ministarstva rada, posle rušenja zgrade bivše ambasade SAD prethodnih godinu dana nisu se izvodili radovi, a inspekciji rada su 14, 15. i 24. avgusta ove godine prijave o početku radova dostavile firme KMG development, Energo grupa i Cantire grupa.

Prema zakonu i propisima iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, investitor radova je dužan da podnese nadležnoj inspekciji rada prijavu početka građevinskih radova najkasnije 15 dana pre početka radova, dok je poslodavac koji izvodi radove obavezan da izvesti nadležnu inspekciju rada o početku svog rada na gradilištu najkasnije osam dana pre početka izvođenja radova.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Inspekcija rada je utvrdila da radnik T.N. koji je juče (30.08.2018) stradao na gradilištu stambeno-poslovnog objekta u Beogradu nije ima ugovor o radu niti prijavu na obavezno socijalno osiguranje, saopštilo je Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Navedeno je da je inspekcija, odmah po prijavi da je zatrpan radnik na gradilištu između ulica Kneza Miloša, Vojvode Milenka i Sarajevske, na mestu gde je bila zgrada ambasade SAD, izašla na teren i započela nadzor koji još traje.

Poslodavac nastradalom radniku bila je firma Anker bau iz Boljevaca, čija je delatnost usluge ostalog čišćenja zgrada i opreme, a koju je izvođač radova, Energo grupa, angažovao kao podizvođača.

- Kao investitori koji posluju u skladu sa svim zakonima i propisima zemlje u kojoj poslujemo, anagažujemo podizvođače na ovom projektu koji zapošljavaju i angažuju radnike. Ukoliko je došlo do povrede zakona prilikom zapošljavanja istih, sarađivaćemo s nadležnim organima kako bi sproveli istragu i utvrdili tačne činjenice - navedeno je iz firme KMR Development d.o.o.

 

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;