INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Rekonstrukcija Topličinog venca počinje 15. septembra

20.08.2018. | Beoinfo

Radovi na rekonstrukciji Topličinog venca počeće 15. septembra, odlučeno je na koordinacionom sastanku svih gradskih preduzeća, ustanova i službi koje učestvuju u realizaciji ovog posla, a kojim je predsedavao zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je istakao da će u drugoj polovini narednog meseca uslediti novi radovi na uređenju centralne zone grada.

– U ovoj fazi biće potpuno rekonstruisana i popločana ulica Vuka Karadžića, od Carice Milice do Čubrine, kao i Topličin Venac od Čubrine do Pop Lukine, koja će postati pešačka zona i glavna veza Knez Mihailove sa Kosančićevim vencem i priobaljem. Potpuno će biti rekonstruisana Ulica carice Milice, od Topličinog Venca do Vuka Karadžića, kao i Ulica Topličin Venac od Carice Milice do Čubrine,  koje će dobiti kocku na kolovozu i ostaće kolske saobraćajnice – rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, paralelno sa uređenjem ulica, za proleće naredne godine priprema se i uređenje parka za koji je idejno rešenje uradio svetski poznati arhitekta Boris Podreka i u kojem  će se naći pet skulptura naše najveće savremene skulptorke Olge Jevrić.

– Park će dobiti i novo dečje igralište, česmu, klupe i zelenilo. Kamena klupa koja će pratiti ulicu Vuka Karadžića imaće prema Ulici carice Milice postavljenu skulpturu, a prema Topličinom vencu česmu, dok će na određenim delovima biti u kamenu ispisani stihovi koje ćemo zajedno sa građanima odabrati.  Pešačke staze u parku biće urađene po uzoru na parkove u Beču i Parizu od sitnog drobljenog kamena, takozvana „terra battuta" koja zelenoj oazi daje posebnu čar – pojasnio je Vesić.

On je dodao da će uređenjem parka sa okolnim ulicama, pešačka zona koja je nedavno proširena u Vuka Karadžića i na Obilićevom vencu, dobiti deo slagalice koji je nedostajao da se spoje dva atraktora – Knez Mihailova i Kosančićev venac sa priobaljem.

– To će praktično biti srce pešačke oaze, sa umerenim saobraćajem u Ulicama Carice Milice, Gračaničkoj, Ivan Begovoj, odnosno Čubrinoj i Topličinom vencu ispod parka – precizirao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je istakao da će radovi obuhvatiti i zamenu dotrajalih instalacija vodovodne i kanalizacione mreže, telekoma i toplana, novu rasvetu, kao i dodatno ozelenjavanje.

– Biće uređen čitav  hektar, odnosno 10.000 kvadratnih metara javnih površina u centru grada. Novo kameno popločanje dobiće 6.000 kvadrata ulica, dok je park površine 4.000 kvadratnih metara – zaključio je Vesić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;