INFONET-468X60-BANNER

Uskoro izgradnja kružnog toka u Sremskoj Kamenici vrednog 90 miliona dinara

16.08.2018. | Žarko Bogosavljević | 021.rs

Više od 90 miliona dinara sa PDV-om biće izdvojeno iz budžeta Novog Sada za gradnju kružnog toka na uglu Puta doktora Goldmana, ulica Moše Pijade i Branislava Bukurova u Sremskoj Kamenici, saznaje 021. Taj iznos je više miliona dinara veći od prvobitno planiranog.

Posao je pripao preduzećima Put invest iz Sremske Kamenice i Tehnika iz Vršca sa podizvođačima AB & CO Geosystems i Invest-inženjering iz Novog Sada. Ovi ponuđači su bili jedini koji su se javili na tender Uprave za građevinsko zemljište i investicije (UGZI), a postignuta cena je tek malo niža od procenjene vrednosti, odnosno ove firme su tražile za radove tek oko 50.000 dinara manje od procene.

Zanimljivo je da je UGZI pre dva meseca poništio javnu nabavku za ove radove, gde je ista grupa bila ponuđač. Tender je poništen jer su firme tražile 13 miliona dinara više od procenjenog. UGZI je zatim promenio procenjenu vrednost odnosno povećao je, ponovo raspisao tender i sada prihvatio ponudu istog ponuđača, tako da na kraju budžet grada nije uštedeo ni dinar.

Ova raskrsnica koja se nalazi neposredno pred saobraćajnicom koja vodi do ulaza na Institut u Sremskoj Kamenici, osim kružnog toka dobiće i novu rasvetu, a  biće uređene i pešačke i biciklističke staze, kako bi se olakšalo kretanje pešaka, a biciklisti premestili sa kolovoza i tako se povećala njihova bezbednost.

Početak radova se može očekivati narednih nedelja, odnosno po pribavljanju potrebnih dozvola i saglasnosti, a rok za završetak je 210 kalendarskih dana.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;