INFONET-468X60-BANNER

Kvalitetno izvedeni radovi garantuju trajanje gradskih ulica

13.08.2018. | Beoinfo

Radovi u gradu izvode se na odgovarajući način kako bi eksploatacioni vek saobraćajnica bio najmanje 20 godina, rekao je predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević tokom obilaska radova na rekonstrukciji Takovske ulice.

On je tom prilikom istakao da je prema prvobitnim planovima Takovska ulica trebalo da se radi na potezu od Jaše Prodanovića do Džordža Vašingtona, ali je na inicijativu građana odlučeno da se radovi produže do Cvijićeve.

– Izvode se kompletni radovi, zamena instalacija, vodovodne i kanalizacione mreže, dok će na kraju uslediti izgradnja saobraćajnice, odnosno uređenje kolovoza. Projekat je radio Institut za puteve i prema obavljenim proračunima i planu opterećenja, ova ulica bi nakon rekonstrukcije trebalo da funkcioniše 20 godina bez novih popravki. Po skidanju sloja asfalta moglo je da se vidi da prethodna rekonstrukcija nije bila urađena adekvatno, što je u prošlosti bio glavni razlog brzog propadanja ulica posle rekonstrukcija – rekao je Nikodijević.

On je podsetio da se trenutno radi treća faza rekonstrukcije Ulice kneginje Zorke i dodao da je leto vreme kada se najviše insistira na popravkama ulica, jer je smanjeni intenzitet saobraćaja tokom sezone godišnjih odmora idealno vreme za takve poslove.

– Želimo da do septembra i početka nove školske godine što veći broj radova bude okončan. Urađena je rekonstrukcija Bulevara oslobođenja, Bulevara kneza Aleksandra Karađorđevića, dok će u narednih 12 meseci biti kompletno rekonstruisane ulice Cara Dušana, Džordža Vašingtona, 27. marta i Karađorđeve. Za drugu polovinu 2018. godine planirana je i rekonstrukcija Ulice kraljevića Marka, koja će postati deo pešačke zone, čime će biti nastavljeno povezivanje centra grada preko pešačke zone sa obalom Save, odnosno Beogradom na vodi – naglasio je predsednik gradske skupštine.

Govoreći o rekonstrukciji Balkanske ulice, Nikodijević je rekao da će ove godine biti završen donji deo, a sledeće gornji kako ne bi čitava ulica bila zatvorena za saobraćaj u isto vreme.  

– U ovom trenutku, na teritoriji grada Beograda radi se oko 40 kilometara puteva različitih kategorija i investicije u putnu infrastrukturu nikada nisu bile veće. Veoma sam zadovoljan činjenicom da su svi radovi koji su izvođeni u prethodnih nekoliko godina urađeni kvalitetno i nije bilo problema sa tim saobraćajnicama – zaključio je Nikodijević.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;