INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Potpisan ugovor o izgradnji Palate pravde u Kragujevcu

27.07.2018. | RTS

Palata pravde u Kragujevcu prostiraće se na 23.000 kvadrata. Radovi vredni 25 miliona evra finansiraće se iz državnog budžeta, i kako je najavljeno, počeće u septembru. Reč je o inicijativi Ministarstva pravde da svi pravosudni organi budu na jednom mestu. U novoj zgradi biće smešteno 11 pravosudnih organa – osam sudova i tri tužilaštva.

- Zgrada je namenjena za oko 800 zaposlenih, i to je najveći investicioni projekat u pravosuđu u poslednjih nekoliko decenija - kaže ministarka Kuburović.

Ministarka je obišla zgradu Apelacionog suda u Kragujevcu, koji je jedan od čitiri najviša organa sudske vlasti u Srbiji, osnovan za područje osam viših i 22 osnovna suda.

- Uslovi u kojima rade sudije i zaposleni, nisu adekvatni, sudnice su u podrumu, i upravo izgradnjom Palate pravde, biće obezbeđena funkcionalna zgrada, biće bolja povezanost svih organa, to će doprineti da i sudije i tužioci, imaju adekvatne uslove za rad. Smanjiće se troškovi održavanja zgrada, pošto su na različitim lokacijama, i ono što je bitno, dobićemo zgradu, dostojnu funkcije koju obavljaju sudije i tužioci - istakla je ministarka Kuburović.

Ministarka se zahvalila gradu, koji je za potrebe izgradnje zgrade pravosudnih organa, ustupila ministarstvu pravde, bez naknade, parcelu od dva hektara. Ministarka je najavila i skoriji početak izgradnje novog zatvora, čime će biti otvorena nova radna mesta u Kragujevcu.

Rok za završetak radova na zgradi Palate pravde je 38 meseci.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;