INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Uskoro gradnja i auto-puta Pojate - Preljina

17.07.2018. | Tanjug

Tokom jučerašnje (16.07.2018) posete Vrnjačkoj Banji predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će vrlo brzo početi gradnja auto-puta od Pojata do Preljine.

- Nedeljama i mesecima razgovaramo sa onima koji treba da investiraju u ovaj deo Srbije. Razgovaramo o gradnji auto-puta Pojate - Preljina, koji će povezati Čačak, Kraljevo, Trstenik, Kruševac, Ćićevac... i uskoro krećemo i sa tim radovima i brzo ćemo da završimo - rekao je Vučić u obraćanju na svečanoj akademiji povodom 150 godina turizma u Vrnjačkoj Banji.

Predsednik Srbije je kazao da će taj auto-put biti urađen baš kao što će biti završen auto-put Beograd - Čačak, kao i do kraja godine Koridor 10 od Niša do Makedonije i Bugarske pre kraja ove godine.

Potpredsednica vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović istakla je da gradnja auto-puta prema Crnoj Gori i obnova barske pruge znači za Srbiju izlazak na more. Govoreći o gužvama na auto-putevima zbog letnje sezone, Mihajlović je kazala da sada imamo na auto-putevima 20 milona vozila više godišnje nego pre dve godine, upravo zato što završavamo Koridor 10 i gradimo auto-puteve.

- Svuda se gradi leti, ne može zimi da se radi asfalt - kazala je ona.

Takođe je istakla i da Srbija završava gradnju putnog Koridora 10 i radi na železničkom Koridoru 10 i podsetila da je pre desetak godina skoro sav tranzitni saobraćaj išao preko Rumunije i Bugarske, zbog čega smo izgubili milione evra.

Završavajući železnički Koridor 10 postaćemo nezaobilazna železnička ruta između istoka i zapada.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;