INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Stambene zajednice bez upravnika mogu očekivati prinudne

27.06.2018. | RTS

Rukovodilac Centra za edukaciju Privredne komore Srbije Mirjana Kovačević rekla je za RTS da u Srbiji ima 40.000 stambenih zajednica, a da je 4.600 bez upravnika i da one mogu očekivati prinudne upravnike. Ona je rekla da su odbornici Skupštine grada Beograda utvrđivanjem cene za prinudne upravnike, postupili u skladu sa instrukcijama Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture koje su donete krajem prošle godine, a kojima su utvrđeni kriterijumi kako će se utvrđivati naknada.

- Naknada polazi od prosečne neto zarade u jedinici lokalne samouprave, od broja posebnih i samostalnih delova zgrade, a to su - stan, garaža, garažno mesto poslovni prostor, garažni boks i od namene tih delova. To znači da će vlasnici stanova plaćati jednu naknadu u odnosu na vlasnike garažnih mesta - napominje Kovačevićeva.

Kaže da, iako se očekivalo, Beograd ipak nije najskuplji po visini naknade.

- U Zrenjaninu je naknada za prinudne upravnike oko 311 dinara, a u Beogradu 240. Prinudni upravnik je profesionalni upravnik i on obavlja iste poslove kao profesionalni upravnik. Upravljaće održavanjem zgrade dok se stanari ne odluče da odaberu među sobom upravnika ili profesionalnog upravnika - objašnjava Mirjana Kovačević.

U Srbiji je 4.600 stambenih jedinica bez upravnika.

- Te zajednice mogu da očekuju prinudnog upravnika. Ima 750 upravnika registrovanih u PKS, a svakako najviše ih je u Beogradu i možemo očekivati da će biti dovoljno prinudnih upravnika, jer veliki broj radi sa preko 50 zgrada - kaže Kovačevićeva.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;