INFONET-468X60-BANNER

Feal i ove godine podržao stručni skup u Rovinju, gde se okupilo više od 400 arhitekata

20.06.2018. | Gradjevinarstvo.rs

Druge godine zaredom Hrvatska komora arhitekata organizovala je trodnevni stručni skup „Dani arhitekata 2.0“ koji se održao od 3. do 5. maja 2018. godine u hotelu Lone u Rovinju. Glavna tema ove godine je bila „Oblikovanje obrazovanja: arhitektura, edukacija i komunikacija”.

Govorilo se o visokoškolskom obrazovanju arhitekata koje je u 21. veku suočeno sa novim globalnim poslovnim i tehnološkim okruženjem, o arhitektama kao preduzetnicima i izazovima koji su postavljeni ispred njih.

Temu oblikovanja obrazovanja arhitekata otvorili su akademik Nikola Bašić i renomirani riječki arhitekta Idis Turato. Program je obuhvatio i najnovije informacije iz područja zakonodavstva i poslovne prakse arhitekata.

Predavanja su se odvijala paralelno u nekoliko dvorana, a sastojala su se od prezentacija, okruglih stolova i edukacija. Trodnevni stručni skup „Dani arhitekata 2.0“ organizovan je pod pokroviteljstvom Ministarstva graditeljsva i prostornog uređenja RH, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva znanosti i obrazovanja, grada Rovinja, Istarske županije, dok je generalni sponzor i ove godine bila firma FEAL.

Upečatljivu prezentaciju ispred firme FEAL imao je gospodin Tilman Kuhn koji je govorio o pročeljima i solarnim modulima.

Namera organizatora je da „Dani arhitekata“ postanu ključno mesto gde će se jednom godišnje prezentovati i raspravljati o značajnim temama za rad arhitekata u Hrvatskoj i Europskoj Uniji, poput zakonske regulative, delatnosti arhitekata u budućnosti, prostornog planiranja i urbanizma te preduzetništva u arhitekturi.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;