INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Moderan blok na Jugovićevu

28.05.2018. | N. Subotić | Novosti

Mesna zajednica Jugovićevo, smeštena odmah uz Novo naselje, dobiće ubrzo još jedno veliko, moderno naselje. Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, najavio je da bi u avgustu trebalo da bude gotov predlog plana detaljne regulacije za Jugovićevo, kojim će biti „otvorena vrata" za izgradnju naselja za 10.000 stanovnika. Novo naselje, kako objašnjava Vučević, biće izgrađeno kako bi se stambeno zbrinuli pripadnici službi bezbednosti, u okviru republičke acije koja podrazumeva da se grade stanovi čija cena će biti oko 500 evra po kvadratnom metru.

- Planiramo da ovo moderno naselje sa višespratnicama dodatno opremimo, da u njemu ne budu samo zgrade - jasan je Vučević. - U planu je da tu budu smešteni i moderan, veliki atletski centar, obdanište i nova škola. Naravno, sve parcele će biti na odgovarajući način saobraćajno povezane i infrastrukturno opremljene.

Skupština grada, je, inače, u aprilu donela odluku da se na ovom mestu izgrade blokovi zgrada maksimalne visine do 10 spratova, a iako je Grad republičkim organima ponudio četiri potencijalne lokacije za izgradnju stanova za pripadnike Vojske i policije, zbog ekonomičnosti je odabrana lokacija Jugovićevo.

Dušan Miladinović, direktor JP Urbanizam je naveo kako bi izgradnja trebalo da počne tek kada bude završeno projektovanje, koje nije u nadležnosti Grada.

Na tom prostoru je, inače, prema urbanističkim parametrima, moguće izgraditi 34 lamele sa po 52 stana, prosečne veličine 60 kvadratnih metara, u skladu sa zahtevom Ministarstva odbrane.

Novi Sad je - zadovoljni su gradski čelnici, bio najefikasniji u poslu stambenog zbrinjavanja pripadnika službi bezbednosti. Naš grad je, naime, prva i zasad jedina lokalna samouprava u Republici koja je od Ministarstva odbrane dobila načelnu saglasnost za plan i program izgradnje jeftinih stanova.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;