INFONET-468X60-BANNER

Traže eksperte za Grdelicu

17.05.2018. | V.N. | Novosti

Koridori Srbije zajedno sa Svetskom bankom angažovaće poseban ekspertski tim za radove u Grdeličkoj klisuri kako bi se ovaj građevinski projekat završio u roku.

- Da bi se deo Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru, kao jedan od najzahtevnijih građevinskih projekata u ovom delu Evrope završio u propisanim rokovima, uz najbolji kvalitet i u skladu sa svim bezbednosnim standardima, Koridori Srbije zajedno sa Svetskom bankom dogovorili su se o angažovanju posebnog ekspertskog tima koji ima veliko iskustvo u sanaciji kosina i potencijalnih klizišta - navodi se u saopštenju.

Tim će, kako se ističe, predvoditi profesor Marinos Skempas, građevinski inženjer i ekspert Svetske banke za probleme kosina.

- Tim će u najkraćem vremenskom roku predložiti tehnička, tehnološka i projektna rešenja koja će obezbediti, pre svega, stabilnost svih kosina u Grdeličkoj klisuri, a time garantovati kako bezbednost saobraćaja, tako i samog objekta auto-puta kao dobra u javnoj upotrebi - poručuju iz Koridora. - Koridori Srbije i pored prethodno sprovedenih geoloških istraživanja u saradnji sa Svetskom bankom, žele da obezbede najveći mogući kvalitet radova na Koridoru 10.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;