INFONET-468X60-BANNER

Gradi se 15 kilometara vodovoda u Kikindi

08.05.2018. | Branislav Ugrinov | RTV

Završetkom građevinske sezone u Kikindi bi trebalo da bude ugrađeno oko 15 kilometara novog vodovoda. Radovi vredni više od 120 miliona dinara započeti su proteklog leta, a nastavljeni ovog proleća. Trenutno se na tri lokacije u gradu stare azbest – cementne cevi vade i postavljaju nove polietilenske. Tako će stanovnici u Sutjeskoj ulici, Milana Sivčeva i Vuka Karadžića dobiti novi vodovod. Pored toga, završava se izrada konkursa za četvrti ugovor, kojim će biti izgrađeno još šest kilometara vodovoda, a početak radova previđen je za kraj maja.

- To je ono što je ugovoreno za ovu građevinsku sezonu. U planu imamo i rekonstrukciju vodovodne mreže na putu za Banatsku Topolu i njih ćemo izvesti iz sopstvenih sredstava. Pored toga, sopstvenim sredstvima finansiraćemo rekonstrukciju oko kilometar i po vodovoda na pojedinim deonicama koje su ostale iz prethodnog perioda - rekao je Milan Makivić, tehnički direktor Javnog preduzeća Kikinda.

U okviru radova koji će trajati do kraja građevinske sezone biće ugrađeno oko 15 kilometara novog vodovoda, što čini oko deset odsto celokupne vodovodne mreže u Kikindi.

- Mi smo napravili višegodišnji plan tekućih i kapitalnih ulaganja u celokupnu infrastrukturu. To ne podrazumeva samo rekonstrukciju vodovodne mreže iako je ona prioritet, već smo započeli i zamenu vodomera kod potrošača, kao i sistem daljinskog očitavanja - ističe Makivić.

Kako bi se na što bolji način pripremili za početak izgradnje fabrike vode u Kikindi, prioritet u Javnom preduzeću Kikinda biće prikupljanje sredstava preko domaćih, ali i stranih fondova kako bi što više domaćinstava imalo nove vodovodne cevi i priključke.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;