INFONET-468X60-BANNER

Novi most na stubovima "Franca Jozefa"

27.03.2018. | Dnevnik

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da postoji ideja izgradnje pešačko-biciklističkog mosta na stubovima nekadašnjeg mosta „Franca Jozefa" u NS. Vučević je kazao da je pričao sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem o tom projektu, konkretno o „zapadnoj obilaznici" oko Novog Sada, što predstavlja spajanje Bulevara patrijarha Pavla, Bulevara Evrope i obilaznicu oko Sremske Kamenice.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da pokrenuta inicijativa za budućnost, kao i da je to sve više zajednička inicijativa grada i pokrajine za izgradnju mosta na "zapadnoj obilaznici".

- U načelu je Pokrajinska vlada prihvatila tu inicijativu da u budučnosti nastupamo zajedno, kao partneri. To će se desiti narednih godina, kada za taj posao obavimo sve neophodne predradnje. Ta budućnost nije previše daleka, već ove i naredne godine obavićemo predradnje, a projekat će finansirati Pokrajinska vlada sa Gradom Novim Sadom - objasnio je prvi čovek pokrajinske administracije.

Most će biti podignut na stubovima mosta „Franca Jozefa", koji je srušen 1941. godine. Imaće četiri saobraćajne trake i dva tunela ispod Petrovaradinske tvrđave. Idejno rešenje izabrano je na Međunarodnom konkursu grada Novog Sada.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;