INFONET-468X60-BANNER

Predstavljen projekat uređenja Karađorđeve ulice i savskog priobalja u Beogradu

07.02.2018. | Tanjug

Gradski menadžer Goran Vesić predstavio je projekat uređenja Karađorđeve ulice u Beogradu i savskog priobalja, od Beton hale do Brankovog mosta. Projekat je vredan skoro 950 miliona dinara.

- U okviru uređenja centra grada i spuštanja Beograda na reku naš novi veliki projekat je uređenje Karađorđeve ulice od Brankovog mosta do Kalemegdana, kao i uređenje savskog keja od Beton hale do Brankovog mosta - rekao je Vesić novinarima predstavljajući projekat na pristaništu kod Beton hale.

Od ukupnih 950 miliona dinara, oko 620 miliona će koštati uređenje Karađorđeve ulice.

- Uradićemo 20.000 kvadratnih metara ulice i postavićemo nove šine - rekao je Vesić navodeći da će preostalih 330 miliona dinara biti uloženo za uredjenje tog dela savskog keja. Na taj način se nastavlja sa širenjem pešačke zone i spuštanjem grada na reku.

- Ovo su poslednji meseci u kojima možete da vidite železničku prugu koja ovde prolazi, pošto će do 31. decembra ove godine prestati saobraćaj na toj pruzi, a od sledeće godine počinje uklanjanje samih šina - pojasnio je i dodao da će prema projektima tu umesto železničkih šina biti biciklistička staza.

Vesić je rekao i da će se graditi pasarela koja će povezati Kalemegdan sa Beton halom tako da će, kako je dodao, građani od Palate Albanija moći pešice preko Kalemegdana da dođu na reku, što do sada nije bilo moguće, a što je bio san Beograđana.

Navodeći da je u Karađorđevoj ulici već uređeno skoro 30 fasada, kazao je da će one dobiti smisao kada bude završena rekonstrukcija te ulice, koja sada ne izgleda onako kako treba da izgleda jedna boegradska ulica.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;