INFONET-468X60-BANNER

Arilje planira rekonstrukciju mosta ka Čajetini i brojne infrastrukturne radove u toku 2018.

12.01.2018. | eKapija

Opština Arilje planira brojne infrastrukturne radove u toku 2018. godine. Izgradnja i rekonstrukcija mostova, uređenje rečnog korita, energetska efikasnost, uređenje centra grada, toplana na biomasu, samo su neki od planova o kojima je za Glas zapadne Srbije govorio je predsednik te opštine Zoran Todorović.

Prema njegovim rečima, završena je projektna dokumentacija za rekonstrukciju mosta između opština Arilje i Čajetina, koji vodi prema Sirogojnu, a oštećen je tokom poplava. Vrednost radova je oko 25 miliona dinara.

- Izdali smo građevinsku dozvolu i očekujemo od Kancelarije za obnovu i razvoj da nam izađe u susret - objašnjava Todorović.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Kako dodaje, urađena je i tehnička dokumentacija i očekuje se dobijanje sredstava od nadležnih ministarstava za energetsku efikasnost Doma zdravlja Arilje, Osnovnu školu Stevan Čolović i srednju školu Sveti Ahilije, čija je ukupna vrednost 150 miliona.

U planu je rekonstrukcija mosta na reci Veliki Rzav u Mesnoj zajednici Radoševo (24 miliona dinara), toplana na biomasu (oko 100 miliona dinara), rekonstrukcija Ulice Nebojše Jerkovića (23 miliona dinara) i izgradnja tribina na igralištu u Gradskom parku (8 miliona dinara), priča Todorović.

Kako dodaje, u narednom periodu će prioritet biti uređenje centra grada.

- Ove godine smo budžetom planirali četiri miliona za projektovanje rekonstrukcije glavne ulice, trga, zatim jednog velikog mosta za Vrane. Taj most se prostire od autobuske stanice, povezuje mesnu zajednicu Vrane sa opštinom Arilje, što skraćuje put od nekoliko kilometara - kaže Todorović, dodajući da izdvojena sredstva nisu dovoljna za čitav posao.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;