INFONET-468X60-BANNER

Početak gradnje Gradske galerije na Kosančićevom vencu tek krajem 2018.

10.01.2018. | eKapija

Grad Beograd namerava da, na prostoru porušenog devastiranog objekta na Kosančićevom vencu broj 27, izgradi modernu Gradsku galeriju. Konkurs za arhitektonski izgled budućeg objekta, koji je raspisala Gradska uprava, završen je u martu prošle godine, a od 46 pristiglih radova izabrana je ideja autorskog tima ARCVS.

Kako su za eKapiju rekli iz gradskog Sekretarijata za kulturu, na bazi izabranog idejnog rešenja Sekretarijat je pokrenuo izradu Projekta preparcelacije, kao i izradu dopunskih istražnih radova i Elaborata o geotehničkim uslovima fundiranja za potrebe izgradnje objekta spratnosti 3Po+Su+P+1.

- Nakon potvrde Projekta preparcelacije pristupilo se izradi Urbanističkog projekta koji je sada završen i predat Sekretarijatu za urbanizam, a ovaj ga je nakon pregleda uputio na javnu prezentaciju - ističu iz Sekretarijata za kulturu.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Prema njihovim rečima, sledeći korak je potvrda urbanističkog projekta na Komisiji za planove, a očekuje se da će se to desiti najkasnije za 30 dana. Nakon toga će Sekretarijat za investicije pokrenuti javnu nabavku za izradu Glavnog projekta izgradnje Gradske galerije.

- Uporedo sa izradom projektne dokumentacije, u saradnji sa Sekretarijatom za imovinske i pravne poslove, obavljamo aktivnosti na rešavanju vlasničkog osnova na parcelama koje su u neposrednom kontaktu sa osnovnom parcelom, imajući u vidu okolnost da se u razradi idejnog rešenja došlo do novih ideja i dodatnih proširenja izgradnjom amfiteatra na otvorenom, na kontaktu sa glavnim objektom - objašnjavaju iz Sekretarijata za kulturu.

Upravo zbog toga, kako navode, nije moguće tačno proceniti kada bi mogla da počne izgradnja objekta Gradske galerije. Sagovornici eKapije smatraju da je, u idealnim uslovima, za izradu projekta sa neophodnim procedurama koje podrazumevaju postupak javne nabavke, elektronsku prijavu i proceduru dobijanja lokacijskih uslova, projektovanje, dozvole i sve ostalo, potrebno od sedam do devet meseci.

- Nakon kompletiranja postupka i dobijanja dozvole za radove biće raspisana javna nabavka za izbor izvođača radova na izgradnji objekta Gradske galerije - najavljuju iz Sekretarijata za kulturu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;