INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Beograđani najviše zainteresovani za infrastrukturne projekte

27.12.2017. | Tanjug

Građani Beograda su prethodne tri nedelje dali oko 11.000 predloga za projekat „Da se radi i gradi po tvom". Traže bolji javni prevoz, vrtiće i domove zdravlja. Među prioritetnim su komunalne, saobraćajne i urbanističke teme. Na osnovu do sada prebrojanih glasova, prioritet gradske uprave biće izgradnja kanalizacije na levoj obali Dunava. Za ovo je stiglo 194 predloga. Najviše zaintereovanih sugrađana je iz prigradskih delova grada.

- Veoma mi je drago što prvi put dajemo priliku sugrađanima da kandiduju projekte koji su za njih važni. Beograđani žele neke stvari da promene i veliki broj predloga se odnosi na kanalizaciju na levoj strani Dunava, na izgradnju metroa, a veliki broj predloga se odnosi na povećanje broja polazaka na liniji 35 i brojni drugi. Ima mnogo interesantnih predloga kao što je recimo da tramvaji, trolejbusi i autobusi budu različite boje, da se malom gondolom spoji Sava promenada sa Kalemegdanom. Sugrađani nisu znali da se trnutno gradi pasarela koja će povezivati Beton halu sa Kalemegdanom, što će biti završeno u junu naredne godine - objasnio je Siniša Mali.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Prema njegovim rečima, u narednih nekoliko sedmica će biti završena kandidatura projekata.

Na pitanje kada će početi rekonstrukcija Ulice Džordža Vašingtona, gradonačelnik Siniša Mali je rekao da će ti radovi početi sledeće godine, te da je u budžetu za 2018. godinu obezbeđen novac i za rekonstrukciju Ulice kraljice Marije, Cara Dušana, dakle potez od Ruzveltove do 25. maja.

- Ti radovi će početi polovinom naredne godine i to je samo deo uređivanja bulevara. Polako uređujemo te ulice lepim trotoarima, menjaju se instalacije, postavljaju se nove šine. To je slika novog i lepšeg Beograda, istakao je Mali i dodao da će naredne godine početi i rekonstrukcija Ulice kneza Miloša, navodi se u saopštenju gradske uprave.

Jedno od pitanja je bilo i da li je novoodređena lokacija za novu autobusku stanicu na Novom Beogradu dobra s obzirom na to da je to mesto sa najgušćim saobraćajem naročito u vreme špica.

- Ta lokacija je blizu Mostu na Adi, auto-putu, tu je železnička stanica Novi Beograd. Izgradnja počinje u narednih mesec i po dana. U centar grada dnevno uđe više od 1.100 autobusa, a sve će biti mnogo efikasnije kada stanica bude u Bloku 42. Sve to podrazumeva i proširenje pojedinih okolnih saobraćajnica. Izgradnja te autobuske stanice će trajati 18 meseci i biće to prelep objekat - naglasio je Siniša Mali.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;