INFONET-468X60-BANNER

Gradnja auto-puta Niš-Drač počinje sledeće godine

20.12.2017. | RTS

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović rekla je da će Srbija u 2018. početi da gradi prvu deonicu auto-puta mira, od Niša do Pločnika u duži od 36 kilometara. Kako je navela, vrednost posla je oko 212 miliona evra. Mihajlovićeva je novinarima rekla da je to preliminarna vrednost projekta na prvoj deonici auto-puta mira Niš-Priština-Drač, koja će se finansirati sa Evropskom investicionom bankom i Evropskom bankom za obnovu i razvoj.

- Ne postoji put koji nije važan za Srbiju. Ovaj put znači povezivanje sa regionom. Srbija nema more i zato su joj potrebne luke - navela je Mihajlovićeva.

Ministarka je rekla da će izlazak na albansku luku značiti siguran rast za srpsku privredu.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

- Počinjemo tri važna projekta sledeće godine, auto-put mira, za koji su obezbeđena i sredstva u budžetu za narednu godinu, modernizacija i elektrifikacija pružne obilaznice oko Niša i pruge Niš - Dimitrovgrad, čija je vrednost 250 miliona evra.

Važan projekat u 2018. je i potpisivanje komercijalnog ugovora za prugu od Novog Sada do Subotice, u okviru izgradnje brze pruge Beograd - Budimpešta, napomenula je ministarka.

Mihajlović je rekla da je važno i donošenje Zakona o katastru i reorganizacija katastra, kako bi se na Doing business listi Svetske banke Srbija u toj oblasti pomerila sa 62. mesta u prvih 20 zemalja u narednih godinu dana.

- To su četiri strateška pravca kuda ide Ministarstvo građevinarstva u 2018 - navela je Mihajlovićeva.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;