INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kako do modernih logističkih objekata - Konstruktor Konsalting?

13.12.2017. | eKapija

Konstruktor konsalting je jedna od vodećih kompanija u Srbiji u oblasti građevinskog inženjeringa, gradnje industrijskih objekata, logističkih hala, retail parkova, modernih poslovnih zgrada i stambenih kompleksa. O izgradnji logističkih objekata za portal eKapija govorili su prof.dr Srđan Kisin, sa Katedre za konstrukcije Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu i jedan od osnivača Konstruktora i prof. dr Nenad Kosanić, sa Katedre za mehanizaciju Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji u Konstruktoru vodi tim koji definiše rešenja tehnologije rada skladišta.

Slika 1. Logistički centar Proteam u Dobanovcima

Profesor Kisin je tom prilikom rekao da se uvek prvo polazi od rešenja vezanih za tehnologiju koja će biti primenjena u nekom skladištu, iz koje proizilaze konstruktivna rešenja samog objekta, kao i prilaznih saobraćajnica. Takođe je objasnio i koncept „design and build" koji se u potpunosti primenjuje u Konstruktoru a podrazumeva projektovanje i izgradnju, gde investitori angažuju ovu kompaniju od početka do završetka projekta.

Slika 2. Proizvodno - skladišni objekat CG Foods Europe u Rumi

Profesor Kosanić je naglasio da tim u okviru kompanije donosi kompletno tehnološko rešenje skladišta, skladišno-distributivnih i logističkih sistema. Rekao je i da se definiše kompletno tehnološko rešenje i svi projektnei zahtevi za izgradnju objekata i ulazni parametri za rešenje spoljašnjeg saobraćaja. Posebna pažnja se posvećuje optimizaciji tokova materijala, postizanju najviše efikasnosti sistema i minimizaciji troškova intralogistike.

 Ceo intervju možete pogledati ovde.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;