INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Studenti posetili gradilišta Konstruktora

15.11.2017. | Gradjevinarstvo.rs

U skladu sa dugoročnom politikom dobrih odnosa sa relevatnim tehničkim fakultetima u Srbiji, kompanija Konstruktor je tokom prethodne nedelje ugostila studente i profesore sa dva fakulteta, na svoja dva gradilišta, u Zemunu i Dobanovcima.

U utorak 7.11.2017. godine su dragi gosti bili studenti osnovnih i master studija Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu na gradilištu stambenog kompleksa „Zelena avenija“ (5 lamela, 20.000m²). Poseta je organizovana u dve grupe studenata sa osnovnih i master studija. Ukupno je bilo prisutno 40 studenata i jedan asistent sa Arhitektonskog fakulteta. Gosti su detaljno upoznati sa svim aspektima gradnje ovog velikog stambenog kompleksa - lamela 1 je useljena u junu 2017 godine, lamele 2 i 3 se privode kraju, dok su započeti radovi na lamelama 4 i 5. Posebna pažnja je bila posvećena vremenskoj usklađenosti određenih faza izvođačkih aktivnosti koje je kompanija Konstruktor uspešno rešavala u dasadašnjem toku gradnje.

Slika 1. Studenti Arhitektonskog fakulteta u poseti stambenom kompleksu „Zelena Avenija“

U petak 10.11.2017. godine kompanija Konstruktor je kao glavni izvođač na gradilištu logističkog centra kompanije Proteam (4.500m²) u Dobanovcima ugostila studente Građevinskog odseka Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada. Goste je dočekao lično osnivač kompanije Konstruktor prof. dr Srđan Kisin, koji je ujedno i jedan od profesora na FTN iz Novog Sada. Studenti su od strane arhitekte projekta detaljno upoznati sa svim aspektima i fazama projektovanja ovog logističkog objekta, dok je menadžer projekta proveo studente kroz sve dosadašnje faze izvodjenja radova, posebno naglasivši značaj svake faze i potrebu njihove vremenske usklađenosti. Bilo je prisutno 50 studenata sa Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada, kao i dva nastavnika.

Slika 2. Studenti Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada u poseti gradilištu logističkog centra Proteam u Dobanovcima

Iskustvo u građevinarstvu se najbolje stiče na terenu, na nekom gradilištu. To je jedna od bazičnih vrednosti kompanije Konstruktor. Do sada je realizovano preko 20 studentskih/đačkih poseta nekom od gradilišta Konstruktora. Sve se to radi u skladu sa vizijom firme i principima društvene odgovornosti koju Konstruktor sprovodi.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;