INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Za radove na ulicama Beograda izdvojeno preko dve milijarde dinara

17.10.2017. | Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović potvrdio je da će najveći deo radova na ulicama Beograda biti završen do 16. novembra, kao i da je grad za rekonstrukciju nekoliko velikih ulica i trgova izdvojio više od dve milijarde dinara. Mladenović je za Beogradsku hroniku rekao da se radovi odvijaju predviđenom dinamikom i da kašnjenja za sada ne postoje.

- Sve se odvija pod stručnim nadzorom, a dužina trajanja radova predviđena je još u tenderskoj dokumentaciji. Nismo imali većih neplaniranih problema, a podsetiću da je leva strana Bulevara oslobođenja završena dve nedelje pre roka, dok je rekonstrukcija Ruzveltove stigla do najteže i poslednje - četvrte faze. Na Trgu  Slavija se radi i uređenje parka, pa će po okončanju radova na samoj saobraćajnici građani na raspolaganju imati i novi park - rekao je Mladenović.

Beograd (preuzeto sa www.pixabay.com)

- Ruzveltova ulica nije rekonstruisana od kraja devedesetih godina prošlog veka, dok je Bulevar oslobođenja poslednji put renovinan početkom osamdesetih. Ulaganje ovoliko velikog novca bilo je u potpunosti opravdano jer ćemo srediti veoma važne saobraćajnice - pojasnio je zamenik gradonačelnika.

Mladenović je istakao da će Bulevar oslobođenja sa Trgom Slavija koštati preko milijardu dinara, a park na Slaviji oko 200 miliona. Kada je u pitanju Ruzveltova ulica zajedno sa Ulicom Mije Kovačevića, naveo je Mladenović, troškovi su blizu milijardu.

- Što se tiče Brankovog mosta, grad je za sanaciju izdvojio preko 200 miliona dinara, a radovi će tamo najduže trajati. Ipak, očekujemo da ćemo u decembru imati konkretne pomake kada je u pitanju završetak rekonstrukcije Brankovog mosta - naglasio je Mladenović.

On je dodao da ukoliko dođe do kašnjenja greškom izvođača radova, on će sigurno morati da plaća penale, a isti slučaj važi i za troškove izazvane tim kašnjenjem. Pratimo dinamiku radova, dodao je Mladenović, te poručio da ne očekuje da će do toga doći.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;