INFONET-468X60-BANNER

Završni radovi na Sarajevskoj zaobilaznici - Do kraja oktobra u funkciji spoj na Koridor 5C

11.10.2017. | eKapija

Nakon što su u više navrata probijeni rokovi za završetak gradnje Sarajevske obilaznice lot 2C, koja treba da spoji kružni tok na Stupu s Ulicom Safeta Zajke u Briješću, radovi su u završnoj fazi.

Prema planovima, do kraja oktobra vozači bi trebali iz Briješća, odnosno ulice Safeta Zajke, direktno da se ukljuju na auto-put A1 i Koridor 5C, prenosi Sarajevo-construction.

Kako je rečeno iz Cesta Federacije BiH, koje su implementator projekta, na ovoj deonici rešeni su imovinsko-pravni odnosi te se radovi odvijaju planiranom dinamikom.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

- Na delu spoja s Ulicom Safeta Zajke u Briješću u toku je gradnja kružnog toka, sa koga će se uključivati prema auto-putevima. Trenutno se gradi kružni tok, postavljaju tamponski sloj i ivičnjaci, gradi se potporni zid i radi odvod kišnice te postavljaju elektroinstalacije - kazali su iz Cesta FBiH.

Izgradnjom ove saobraćajnice biće poboljšano povezivanje severnog i zapadnog dela grada, ali time problem neće biti trajno rešen.

- Potrebno je izgraditi dodatne gradske deonice, prvenstveno gradski auto-put, koji bi se direktno povezao na izgrađenu Sarajevsku zaobilaznicu, kao i određene longitudinalne i transverzalne pravce, čime bi se, u najvećoj meri, rešilo pitanje saobraćajnih gužvi - naveli su iz Cesta FBiH.

Deonica lot 2C duga je 1.200 metara, a za gradnju je potrošeno 9,5 mil KM. Inače, kako kažu iz Cesta FBiH, spoj Sarajevske obilaznice iz pravca Briješća s Ulicom Safeta Zajke privremeno je tehničko rešenje, do izgradnje gradskog auto-puta, koji je još na dugom štapu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;