INFONET-468X60-BANNER

Vanredne kontrole urodile plodom, radovi na deonici Obrenovac - Ub odlično napreduju

29.09.2017. | MGSI

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, bila je juče (29.09.2017) u još jednom vanrednom obilasku Koridora 11 na deonici od Obrenovca do Uba.

Razlog nenajavljene kontrole radova na ovoj deonici dugoj 26,2 kilometra, koju izvode kineska kompanija Šandong i domaće firme, bio je da se potpredsednica Vlade uveri u kojoj meri su radovi napredovali od poslednje posete u avgustu.

- Gradilište sada ne može da se prepozna u odnosu na pre 40 dana kada sam bila u obilasku. Tada ne samo da nije bilo ljudi ni mašina, nego su bila izgrađena samo četiri kilometra auto-puta. Danas, nakon 40 dana, imamo 22 asfaltirana kilometra - izjavila je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade zahvalila je ambasadoru NR Kine, koji takođe često obilazi gradilište, ali i izvođačima što su razumeli prioritete.

- Hvala izvođačima što su shvatili poruku da država Srbija potpisuje ugovore i traži njihovo ispunjenje, kako u pogledu rokova, tako i kvaliteta rada - rekla je Mihajlovićeva.

Slika. Izvođenje radova (foto: MGSI)

Ona je istakla da će, uprkos kritikama, nastaviti da obilazi gradilišta jer je to dalo pozitivne efekte.

- Mnogo se govorilo o kontrolama i mnogi kritikuju što ja dolazim na gradilišta, ali i ovo gradilište, kao i Srpska kuća–Levosoje na Koridoru 10, pokazuju da postoje efekti i to je moj posao. Nikada neću prestati da obilazim gradilišta i na taj način pritiskam izvođače da rade svoj posao, ali i da razgovaram sa radnicima, da proverim da li primaju plate i kakav odnos imaju sa kompanijama - istakla je Mihajlovićeva.

Ona je istakla da je zadovoljna trenutnom dinamikom radova na deonici od Obrenovaca do Uba, rekavši da očekuje da radovi budu završeni u roku.

Potpredsednica Vlade istakla je da Srbija ima odličnu saradnju sa velikim brojem kineskih kompanija sa kojima radi na infrastrukturnim projektima trenutno vrednim 2,5 milijardi, a kada se završe svi pregovori, čak šest milijardi dolara.

- Zajedno sa kineskim firmama gradimo auto-puteve i obnavljamo železnicu i sigurna sam da će ta saradnja biti još bolja, jer potencijala za to ima - zaključila je ona.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;