INFONET-468X60-BANNER

Kraj „Mostara“ niču tri nebodera

15.09.2017. | Z.R. | Novosti

U ulici kneza Miloša, na mestu na kome se nalazilo bivše Savezno ministarstvo unutrašnjih poslova, uskoro će „nići" tri nebodera. Pritiskom na dugme sinoć (14.09.2017) je u Beogradu simbolično označen početak izgradnje kompleksa „Belgrade Skyline” koji će, kako se očekuje, postati jedan od novih simbola glavnog grada.

Na svečanosti u „Airport City” otkriveno je kako će izgledati novi stambeno-poslovni kompleks u centru grada koji će se prostirati na 68.000 kvadratnih metara, a investitor je izraelska kompanija AFI Europe.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Beograd postaje metropola u pravom smislu te reči, te da projekti, poput gradnje novog stambeno-poslovnog objekta „Belgrade Skyline”, treba da doprinesu većoj turističkoj ponudi i rastu prihoda od turizma.

- To će izgledati izvanredno i spajaće se sa „Beogradom na vodi", otvoriće Ulicu kneza Miloša, umesto porušene zgrade Saveznog MUP-a imaćete i rezidencijalne objekte i hotele i tržni centar. To za nas znači, pre svega, više turista i više novca, da Beograd postaje sve atraktivniji - rekao je Vučić za TV Pink.

Slika. „Belgrade Skyline” (preuzeto sa ww.novosti.rs)

Vrednost ove investicije je 200 miliona evra.

Podsetimo, posle više godina neizvesnosti i promena koje su pratile projekat na prostoru starog MUP-a, sudbina ove ekskluzivne lokacije doživela je pozitivan obrt. Kraj Mostarske petlje će biti izgrađeno 100.000 kvadratnih metara stambenog, maloprodajnog i poslovnog prostora. Ovaj poslovno-stambeni kompleks pružiće svojim stanarima jedinstvene pogodnosti i luksuz na prestižnoj lokaciji u samom centru grada, nedaleko od glavnih saobraćajnica i diplomatskih predstavništava.

Arhitekta Ami Mur je prateći oblik placa na padini, projektovao kompleks tri kule, sa centralnom poslovnom koja je visoka 129 metara i dve manje stambene kule na bočnim ivicama parcele od 77 i 64 metara. Između kula će biti formiran plato.

Najviša kula će imati 28 spratova, a ostale 16 i 22 sprata. Na petom nivou ispod zemlje će biti veliki parking sa 900 mesta, a ono što je posebno interesantno jeste da će u okviru ovog kompleksa postojati i skver, kao i da će biti povezan sa parkom „Gazela". Kompleks će biti izgrađen u dve faze, a završetak gradnje se očekuje za četiri do pet godina.

Zgrada bivšeg Saveznog MUP-a u Ulici kneza Miloša je bombardovana 1999. godine, a srušena je tek prošle godine. Zbog oštećenja ove građevine tokom bombardovanja i velike količine građevinskog materijala koju je trebalo izneti sa lokacije, uklanjanje ovog objekta trajalo je mesecima.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;