INFONET-468X60-BANNER

Sajam poslova i praksi za mlade inženjere - „JobFair17“

13.09.2017. | Gradjevinarstvo.rs

Sajam poslova i stručnih praksi za studente i diplomce tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta „JobFair17 - Kreiraj svoju budućnost!" održaće se 6-7. novembra 2017. godine u Zgradi tehničkih fakulteta u Beogradu. Organizatori projekta su dve studentske, apolitične i neprofitne organizacije Istek - Lokalni komitet Beograd i Best - Lokalna grupa Beograd.

Organizatori projekta, studenti volonteri, trinaestu godinu za redom pomažu kolegama da pronađu šansu za zaposlenje i rade na ostvarivanju misije Sajma - smanjenje nezaposlenosti među mladima i sprečavanje odliva stručnog kadra, problemi sa kojima se pretežno susrećemo u oblasti tehničkih nauka u našoj zemlji. Sajam posetiocima, pored karijernog napretka, takođe pruža i priliku za lični i profesionalni razvoj kroz učešće u mnogim propratnim sadržajima  „JobFair"-a.

Ilustracija

„JobFair" godinama unazad predstavlja vezu između studenata, kompanija i obrazovnog sistema u našoj zemlji. Studenti i diplomci će imati šansu da se kroz direktan kontakt upoznaju sa kompanijama iz tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih oblasti i time steknu uvid u trenutnu potražnju tržišta kao i koja su to znanja i veštine trenutno najpotrebnija kako bi se došlo do zaposlenja. Posetioci će imati priliku da besplatno prisustvuju tribinama na aktuelne teme koje će držati stručnjaci i predstavnici kompanija, učestvuju u razgovoru za posao i seminaru profesionalnih veština  „LevelUp - Podigni nivo svojih veština". Od ove godine dodatni sadržaj edukativnog dela Sajma čini i interaktivna radionica „Case Study" u kojoj će učesnici rešavati problem dat od strane kompanije u realnom vremenu.

Iz godine u godinu, interesovanje studenata širom zemlje za „JobFair" je sve veće.Iz tog razloga organizatori se trude da svake godine predstave Sajam svim studentima u Srbiji i time rade na jačanju nacionalnog karaktera „JobFair"-a. Sajam ima punu podršku Univerziteta u Beogradu, NovomSadu, Nišu i Kragujevcu.

Podršku projektu takođe su pružili Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Grad Beograd, Nemačka privredna komora kao i svi dekani tehničkih fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Za više informacija možete posetiti stranicu Sajma www.jobfair.rs ili zvaničnu Facebook stranicu www.facebook.com/jobfairrs.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


SEEBBE2022-300X120-BANNER
REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;